Google 25 yaşında: Hedef sıradışı teknolojiyi sıradanlaştırmak

Patron, ıstakozların arama şirketi için önemini de açıkladı

(Reuters)

CEO'suna göre Google, gelecek on yıllarda kullanıcılarının halihazırda üzerinde çalıştıkları teknolojiye "omuz silkmesini" umuyor.

Hem Google'ın hem de ana şirket Alphabet'in patronu Sundar Pichai, şirketin 25. yıldönümünü kutlamak için çalışanlara yazdığı bir notta teknolojiyi "sıradışılıktan sıradanlığa" taşımanın önemini ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google, geleneksel olarak doğum gününü büyük ölçüde keyfi nedenlerle 27 Eylül'de kutluyor. Şirket 1998 yazı ve sonbaharı boyunca bir dizi ilke imza atmıştı, bu da resmi lansman tarihi olarak seçilebilecek bir dizi seçeneği bulunduğu anlamına geliyor.

Ancak bu yıl Google tüm ay boyunca kutlama yapacak gibi görünüyor. Nota eklenen editörün notuna göre Pichai'nin mesajı bu kutlamaları başlatmanın bir yolu olarak tasarlanmıştı.

Pichai, "Bu dönüm noktasına ulaşmanın muazzam bir ayrıcalık olduğunu, bunun ürünlerini kullanan ve yenilik yapmayı sürdürmeleri için onları zorlayan kullanıcıların, geçmişte ve günümüzde yeteneklerini bu ürünleri geliştirmeye adamış yüz binlerce Google çalışanı ve misyonlarına en az onlar kadar inanan ortakları tarafından mümkün kılındığını" ifade etti.

Pichai, şirketin inşa etmekte olduğu ve büyük ölçüde yapay zeka etrafında şekillenen geleceğin teknolojisini dört gözle beklediğini belirtti. Ancak bu teknolojilerin normal hale gelmesini umduğunu söyledi.

Babamın bilimkurgu diye hayret ettiği fikirler, telefonu saatinizle cevaplamak ya da arabanıza en sevdiğiniz şarkıyı çalmasını söylemek, çocuklarımın omuz silkmesine neden oluyor.

Bu omuz silkmeler bana gelecek için büyük umut veriyor. Bir sonraki neslin inşa ve icat edeceği şeyler için yüksek bir çıta belirlediler... Onların çocuklarının da omuz silkmesine neden olacak şeyleri görmek için sabırsızlanıyorum.

İnovasyonun temel gerçeklerinden biri, bir teknolojinin sınırlarını zorladığınız anda, kısa sürede sıradışı olmaktan çıkıp sıradanlaşmasıdır. İşte bu yüzden Google başarımızı hiçbir zaman hafife almadı.

Mesajını sonlandırırken Pichai, yapay zekaya dair tartışmalı soruların da önünde sonunda aynı türden bir yanıt ortaya çıkaracağını umduğunu söyledi. Pichai, bu teknolojinin son aylarda sürekli sorgulama ve eleştirilere maruz kaldığını ancak aynı şekilde sıradanlaşmasını umduğunu belirtti.

Pichai, "Bu yeni sınırlar ortaya çıktıkça, mümkün olduğunca çok sayıda yaşamı iyileştirmek için cesur ve sorumlu bir şekilde hareket etmeye ve bu büyük soruları sormaya devam etmeye yönelik yenilenen bir çağrımız var" diye yazdı.

Cevap arayışımız gelecek 25 yıl boyunca teknolojide olağanüstü bir ilerleme kaydedilmesini sağlayacak.

Ve 2048'de, dünyanın herhangi bir yerinde, bir genç yapay zekayla inşa ettiğimiz her şeye bakıp omuz silkerse, başardığımızı bileceğiz. Ve sonra işimize geri döneceğiz.

Pichau, ıstakozların Google için önemini de açıkladı. Pichau, Google'ın reklam platformunu kullanan ilk şirketin "ıstakoz satan bir posta siparişi işletmesi" olduğunu ve bu platformun o zamandan beri Google'ın gelirlerinin büyük çoğunluğuna katkıda bulunduğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU