Ali Babacan: Korkutuyorlar insanları, inancın mı paran mı önemli diye soruyorlar...

Habertürk'te gazeteciler Kübra Par ve Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; iktidarın korku silahını kullandığını söyledi

Fotoğraf: AA

Ali Babacan; "Siz güvenlik istiyorsanız özgürlükten fedakarlıkta bulunmak zorundasınız’ diye bir şey yok. Biz hem özgürlükleri yükseltip hem güvenliği sağlarız" diye konuştu.

Babacan şunları söyledi:


Cumhur İttifakı ve sayın Erdoğan insanları 'güvenlik riski var' diyor korkutuyor. Mealen söyleyeyim; inancın mı önemli, para mı önemli diyor. İnanç özgürlüğü için fakir olmaya razı olacaksın diyor. Çünkü artık zenginlik, refah üretemiyor. İnanın bu krizler büyüyecek. Bugünü mumla arayacağız. 

Her sabah 81 ilde buluşuluyor. Söylem şu; sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemindeki milli ve dini hassasiyetlere ağırlık veren söylem. Ne diyorlar? 'Başörtüsünü yasaklayacak bunlar' diyorlar. Yalan siyaseti bu. Sayın Kılıçdaroğlu dini hassasiyetlere saygılı olacağını asla kazanılmış haklarla ilgili kayıp yaşanmayacağını sık sık söyledi, söyleyecekti. TRT'ye, devletin kanalında Abdullah Öcalan'ın kardeşi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı çıkartan kendileri değil mi?


"Ekonomik bağımsızlık söz konusu"

İkna edemediğimiz seçmen ikna ettiğimize göre 2,5 milyon daha fazla. İkna edebileceğimiz daha geniş kitleler var. Aradaki fark sadece 2,5 milyon. Onu nasıl kapatacağız diye konuya eğilmiş durumdayız. 

Bu ülkenin güvenliğini sağlamak başka ülkelerden para istemekle olmaz. Putin'den doğalgaz faturasını ertelemesini isityor. Borç alan emir alır. Sayın Erdoğan ikili anlaşmalarla borç aldı. Biz hiçbir ülkeden bire bir kredi almadık. Ekonomik bağımsızlık ülke güvenliğinin en önemli unsurudur.


Sokak sokak geziyoruz

İşimlizin kolay olmadığını biliyoruz. Ama çalışınca, gayret gösterince bu seçimi kazanma ihtimaliz var. Fark sadece 2,5 milyon kişi. İlk turda 1 milyon geçersiz oy var, 8 milyon kişi seçime gitmemiş. Sinan Oğan'ın destekçilerin ikinci turda önemli bir faktör olacak. Olanca gücümüzle çalışıyoruz. 81 il teşkilatımız yoğun olarak sahada. 6 partinin il başkanları 81 ilde her sabah toplanıyor. Herkes sahaya çıkıyor. Ertesi sabah yeniden toplanıyorlar. 81 ilin 75'inde bizim arkadaşlarımız davet edilmişler. Bunu seçim gününe kadar devam ettireceğiz. Mesela miting yok. Kapı kapı, sokak sokak dolaşmak var. 3 gündür Ankara sokaklarındayım. Gördüğüm herkese 'Sandığa gideceğiz değil mi' diyorum. 'Bu iş bitti, sandığa gitmeyeceğim' diyen bir tek vatandaşımızla karşılaşmadım. 2. turda gidip oy verecekleriyle ilgili hiçbir endişem yok. Şimde AK Parti'de oy yüzdesi ve milletvekili sayısı olarak kayıp var. Meclis'te anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlayamadılar. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU