AQAP, El-Kaide liderlerinden Halid Batarfi'nin öldüğünü duyurdu

Batarfi, örgütün 2015 yılında Yemen'in kıyı kenti Mukalla'yı ele geçirmesi üzerine serbest bırakılmıştı

Arap Yarımadası El Kaidesi, lideri Halid bin Ömer Batarfi'nin ölüm nedenini açıklamadı / Fotoğraf: AFP

Arap Yarımadası El Kaidesi (AQAP) 10 Mart Pazar günü yaptığı bir açıklamayla lideri Halid bin Ömer Batarfi'nin öldüğü duyuruldu.

SITE Intelligence Group'un internet sitesine göre AQAP, Batarfi'nin ölüm nedenini açıklamadı ve Saad bin Atıf el-Evlaki'yi yeni lider olarak atadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örgütün en tehlikeli kolu

Batarfi, selefi Kasım er-Rimi'nin eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Yemen'de bir terörle mücadele operasyonu olduğunu söylediği operasyonda öldürülmesinin ardından 2020 başlarında AQAP'ın komutasını devraldı.

Batarfi, AQAP’ın 2015 yılında Yemen'in kıyı kenti Mukalla'yı ele geçirmesi üzerine serbest bırakılan 150 tutukludan biriydi. ABD, AQAP’ı Usame bin Ladin tarafından kurulan örgütün en tehlikeli kollarından biri olarak görüyor.

SITE Intelligence Group'un internet sitesi, yeni lider el-Evlaki'nin son olarak Şubat 2023'te yayımlanan bir videoda göründüğünü ve  Yemen'in Abyan ve Şabva vilayetlerindeki aşiret mensuplarını, Güney Geçiş Konseyi'nin (ayrılıkçı) girişimlerine direnmeye ve AQAP’a karşı mücadelelerine katılmaya çağırdığını belirtti.

 

 

Independent Arabia, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU