DEVA Partili Şahin'den İmamoğlu iddiası: İmamoğlu'nun yargılandığı dava yeniden gündeme gelecek

Şahin; KARAR TV’de Bİ’KARAR VER programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu

Fotoğraf: Twitter

DEVA Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Şahin; Ekrem İmamoğlu'yla ilgili 'buzlukta bekleyen' yargı sürecinin tekrar gündeme gelebileceğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar TV'de konuşan Şahin; "Ben, Sn. Erdoğan’ın sandıkta yenemediği rakibini bir şekilde yargı oyunlarıyla yenebilmek için elinden gelen her türlü çabayı gösterebileceğini düşünüyorum. Eğer seçim sürecinde bıçak sırtı bir durum olursa farklı atraksiyonlarda bulunabilir" diye konuştu.

 Şahin, 14 Mayıs seçimleri öncesi İmamoğlu hakkında açılan hakaret davasının yakın dönemlerde tekrar gündeme taşınacağına dikkat çekti. Şahin, Erdoğan'ın tek sevdası olan İstanbul'u ona muhalif olan kişilerin yönetmesine müsaade etmeyeceğini belirtti.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Sn. İmamoğlu’nun adaylığına dair gel gitlerin olduğu dönemde, en büyük tehlike hakkında açılmış davaydı. Ne oldu o mahkumiyete? Mayıs seçimleri öncesi bu kadar akut durumdaydı oradaki yara ve çok sıcaktı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle dolaba kaldırıldı ve derin dondurucuda bekletiliyor. Yarın ne olacağı belli değil ve 31 Mart’a kadar da önünde çok ciddi bir süre var. Ve önümüzdeki 1-2 gün itibariyle de tüm listeler kesinleşmiş olacak. Ben, Sn. Erdoğan’ın sandıkta yenemediği rakibini bir şekilde yargı oyunlarıyla yenebilmek için elinden gelen her türlü çabayı gösterebileceğini düşünüyorum. Eğer seçim sürecinde bıçak sırtı bir durum olursa farklı atraksiyonlarda bulunabilir ama velev ki seçim süreci olmadı seçimden sonra bu konu yeniden Türkiye’nin gündemine getirilecek. Çünkü Sn. Erdoğan o kadar güçlendi ki o kadar gücünü domine etti ki, bugün önümüzde bir AYM vardır, belirli konularda fren-denge sistemi olan, Sn. Arslan’ın görev süresi bitiyor ve oradaki yapılanma, Yargıtay’daki seçimler bugün gündemde. Yargıyı önünden şöyle tertemiz çıkartıp, sıyırıp attıktan sonra bir tek sevdası olan İstanbul kalıyor. Ve bu İstanbul’da kendisine muhalif bir yapının bu ülkeyi yönetmesine çok fazla gönlünün razı olacağı kanaatinde değilim.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU