Beyaz Saray, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı’nı İran ve Rusya'ya yardım etmekle suçladı

Beyaz Saray, Ukrayna'ya yardım göndermeyi amaçlayan bir ulusal güvenlik tasarısının oylanmasını engellediği için eleştirdi

Johnson geçtiğimiz Aralık ayında Zelenskiy ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenliyor / Fotoğraf: AFP

Beyaz Saray, Ukrayna'ya yardım göndermeyi amaçlayan bir ulusal güvenlik tasarısının oylanmasını engellediği için eleştirdi

Beyaz Saray, dün ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson'a yönelik eleştirisini artırdı ve onu Ukrayna'ya yardım göndermeyi amaçlayan bir ulusal güvenlik tasarısının oylanmasını engelleyerek İran ve Rusya'ya yardım etmekle suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'e konuşan altı kaynak, İran'ın Rusya'ya çok sayıda güçlü ‘karadan karaya’ balistik füze sağladığını ve bunun ABD yaptırımlarına tabi iki ülke arasındaki askeri işbirliğini güçlendirdiğini söyledi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Yardımcısı Andrew Bates, İran’ın Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşındaki ve Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarındaki yeteneklerini artırmak için çok çalıştığını söyledi. Bates, “Başkan Biden İran'a karşı çıkıyor, ancak tüm bunların içinde Meclis Başkanı Johnson'dan 'İran'ı memnun etmeme' taahhüdü nerede bekleniyor? Başarılamadı. Bunun yerine onun eylemsizliği Putin ve Hamaney'e fayda sağlıyor” dedi.

Geçen hafta Senato çoğu yasayı onaylayan Demokratlara katılan 22 Cumhuriyetçi de dahil olmak üzere 70'e 30'luk ezici tarafın Ukrayna, İsrail ve Tayvan için 95 milyar dolar değerinde bir yardım tasarısını onayladı. Johnson, kararı oylamaya sunmadan Temsilciler Meclisi'ne iki haftalık bir tatil vererek, “Senato bizi harekete geçmeye zorlamayacak” dedi. Johnson, herhangi bir uluslararası askeri ve insani yardım paketinin, ABD'nin Meksika sınırındaki güvenliği ele alacak önlemleri de içermesi gerektiğini söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU