Harry Potter hayranının asası polis baskınına yol açtı

"Ciddi (Sirius) misiniz?": Suçlu olduğundan şüphelenilen kişi, masum büyücülük yapıyordu

Daniel Radcliffe, elinde asasıyla Harry Potter rolünde (Warner Bros Pictures)

Birleşik Krallık'taki silahlı polis memurları bu hafta sonu bir otelde "büyük bir bıçak" taşıyan bir adam olduğu ihbarı üzerine binaya hızla intikal etti ancak adamın, silah olarak sadece asa taşıyan bir Harry Potter hayranı olduğunu gördü.

Leicester yakınlarındaki Enderby'de bulunan otele silahlı polisler pazar sabahı baskın düzenledi. Polis memuru Nick Ward şöyle dedi:

Bu sabah Enderby'deki büyük bir otele, asansörlerin yakınında "büyük bir bıçak" taşıyan bir erkek olduğu ihbarı üzerine ateşli silah eğitimi almış birkaç memurla birlikte intikal ettim. Sorgulamaların ardından kısa sürede elinde asa olan bir Harry Potter hayranı olduğunu tespit ettik.

Neyse ki hiçbir sakin zarar görmedi ve 'Voldermort'a dair hiçbir iz yoktu.

 

Harry Potter
Voldemort'u canlandıran Ralph Fiennes, Harry Potter'ın 20. yıldönümü için düzenlenen yeniden buluşma bölümünün fragmanında (Sky/Warner Bros Pictures)​​​​​​​


Facebook kullanıcıları işin komik tarafını görmekte gecikmedi ve Letasha Mone Noonan, "Ciddi (Sirius) misiniz?! (serideki Sirius karakterinin adı, İngilizcede 'ciddi' anlamına gelen 'serious' kelimesine benziyor -çn.)" diye yazdı. Mark James Smith ise "EXPECTO PATROL-MAN (expecto devriye-adam; serideki 'expecto patronum' isimli büyüyle kelime oyunu yapılmış -çn.)" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memurlar komik olaylarla her gün karşılaşmasa da zaman zaman eğlenceli "suçlar" ihbar ediliyor. 2023'te bir çiftçinin tarlasında bulunan "cansız bedenin" korkuluk olduğunun ortaya çıkmasıyla polisler rahat bir nefes almıştı. Polis, tren penceresinden figürü gören bir yolcunun ihbarı üzerine bölgeye intikal etmişti.

Polis memuru Christopher Windsor-Beck o zaman BBC'ye yaptığı açıklamada, ceset olduğundan şüphelenilen şeyin düşmüş bir korkuluk olmasından dolayı rahatladığını söylemişti. BBC Radio Lincolnshire'a konuşan memur şöyle demişti:

Yardıma ihtiyacı olan biri olup olmadığını asla bilemeyeceğimizden duruma tabii ki aciliyetle yaklaşmalıyız.

Olay yerine giden polislerin iyi giyimli diye tanımladığı korkuluğun üstünde iş pantolonu ve şişme mont vardı.

Polis memuru Windsor-Beck yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, arayan kişinin yanıldığını anladığında özür dilediğini ama kendisinin, kadına ısrarla doğru şeyi yaptığını söylediğini belirtmişti. Windsor-Beck "Yardıma ihtiyacı olan tarladaki bir çiftçi mi, yoksa bir yürüyüşçü mü ya da kayıp biri mi olduğunu asla bilemezsiniz" demişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU