İran'da meclisin web sitesi haclendi

Kendilerine ‘Devrilene Kadar Ayaklanma’ ismini veren grup gizli belgelerin fotoğraflarını yayınladı

İran Parlamentosu'nun web sitesinin hacklenmesinin ardından Halkın Mücahidleri Örgütü'ne bağlı bir grup tarafından yayınlanan bir dizi belge / Fotoğraf:  Şarku'l Avsat

İran’da rejim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü’ne yakın bir grup tarafından başlatılan siber saldırı sonucu meclisin web sitesi haclendi ve büyük bir veri ve belge ihlali yaşandı. Parlamento, web sitesinin saldırıya uğradığını doğrulayarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendilerine ‘Devrilene Kadar Ayaklanma’ ismini veren grup, Parlamento Başkanlığı ile üst düzey İranlı yetkililer arasında paylaşılan belge ve mektuplara eriştiğini açıkladı. Grup, ‘çok gizli’ ve ‘gizli’ olarak sınıflandırılan belgelerin fotoğrafını yayınladı.

Sızdırılan belgeler arasında milletvekillerinin maaş listesi ve idari personel ve güvenlik görevlileri de dahil olmak üzere Parlamento üyelerine ilişkin veriler yer alıyor.

Belgeler, İran dini lideri Ali Hamaney'in ofisi ile parlamento başkanı arasındaki yazışmaları da içeriyor. Bu belgeler arasında, Dışişleri Bakanlığı'nın, İstihbarat Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler ve İran Atom Enerjisi Kurumu'nun bakanlıkla koordinasyon olmadan dış ilişkiler kurmasına izin veren projeye karşı protestosunu içeren bir belge de yer alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU