13 yaşındaki çocuk kazara aşırı dozda fentanilden öldü

Gencin ölümü, ABD genelinde çocuklar da dahil fentanil ölümlerindeki hızlı bir artış yaşanırken gerçekleşti

(Reuters)

ABD'nin Teksas eyaletinde yetkililer, oturma odasında tepkisiz halde bulunan 13 yaşındaki bir çocuğun kazara aşırı dozda fentanil alımı nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Adli tabiplik tarafından yayımlanan raporda, 25 Eylül 2023 Pazartesi sabah saat 2 sularında Houston'ın dış kısımlarındaki Harris County'nin kuzeybatısında, bir apartman dairesinin oturma odasında tepkisiz halde bulunan Jarron Winston adlı gencin ölümünün kaza sonucu gerçekleştiğine hükmedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harris County Şerifi Ed Gonzalez'e göre çocuk pazar günü sabah 8 sularında uyumadan önce aspirin almıştı çünkü kendini sıcak hissediyor ve midesi ağrıyordu.

Şerif, o gün öğleden sonra saat 3 civarında ailesinin onu çağırdığını ancak yanıt alamadıklarını da sözlerine ekledi. Haberlere göre, apartmandaki diğer çocuklar da onu uyandırmaya çalıştı ancak Jarron hareket etmedi.

Gonzalez, gencin ailesinin pazartesi sabahı farklı yerlerde kan damlaları gördüklerinde 911'i aradıklarını söyledi.

Gonzalez, ABC13'e yaptığı açıklamada, yetkililerin 13 yaşındaki çocuğun ilk müdahale ekipleri tarafından bulunduğunda birkaç saat önce ölmüş olduğuna inandıklarını söyledi.

O sırada üç yatak odalı dairede aralarında gencin annesinin de olduğu 6 yetişkin ve 7 çocuğun bulunduğunu belirtti.

Harris County Şerif Bürosu, uyuşturucunun nereden geldiği ve Winston'ın vücuduna nasıl girdiği de dahil vakayı soruşturmaya devam ettiğini, çünkü neden daha önce kimsenin yardım çağırmadığının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Yetkililer, kendilerine gencin uykusunun ağır olduğunu ve 24 Eylül Pazar sabahı yatağa girdiği saatten 25 Eylül Pazartesi günü 911'in arandığı saate kadar cenin pozisyonunda kaldığının söylendiğini açıkladı.

Gonzalez, gencin akrabalarının yetkililere bir gün önce ailede bir ölüm olduğunu, bu nedenle diğer üyelerin cenazeyle ilgilenmeye gittiğini söylediğini de sözlerine ekledi. Winston'ın da onlarla birlikte gidip gitmediği bilinmiyor.

Henüz kimse gözaltına alınmadı.

Şerif bürosu dosyanın "açık ve aktif" olduğunu ve fentanilin nereden geldiğini belirleyebilirlerse, ölümle sonuçlanan fentanil tedarik eden biri için geçerli olan ve yakın zamanda yürürlüğe giren bir eyalet yasası uyarınca kaynağa cinayet davası açılabileceğini söyledi.

Gencin ölümünün ardından ailesi onu andı.

İnternetteki bir ölüm ilanında, "Jarron büyürken dans etmekten, şarkı söylemekten, basketbol ve beyzbol oynamaktan hoşlanırdı. Gününüz ne kadar zor geçerse geçsin, sizi güldürene ve gülümsetene kadar durmazdı. Jarron ailenin mücevheriydi ve her zaman öyle kalacak" ifadeleri yer aldı.

Gencin ölümü, ABD genelinde çocuklar da dahil fentanil ölümlerindeki hızlı bir artış yaşanırken gerçekleşti.

Federal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Haziran 2023'te sona eren 12 ayda 78 binden fazla kişinin sentetik opioid içeren aşırı dozlardan öldüğünü ve bunun, söz konusu dönemde tüm opioid aşırı doz ölümlerinin %92'sini oluşturduğunu tahmin ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU