Ünlü oyuncu, Harry Potter'ı çekerken en çok zorlandığı sahneyi açıkladı

Harry'nin vaftiz babası Sirius Black'i canlandıran Gary Oldman'ın cevabı sürpriz oldu

Aktör, Harry Potter ve Christopher Nolan'ın Batman serilerinin hem özel hayatını hem de kariyerini kurtardığını söylemişti  (Warner Bros)

Harrry Potter'da Sirius Black'i canlandıran usta aktör Gary Oldman, meşhur seride çekmekte en çok zorlandığı sahneyi açıkladı. 

65 yaşındaki Oldman, seride Harry Potter'ın vaftiz babasını canlandırıyordu ve ilk olarak Alfonso Cuarón'un yönettiği 2004 yapımı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) göründü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör daha sonra Harry Potter ve Ateş Kadehi (Harry Potter and the Goblet of Fire) ve Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter and the Order of the Phoenix) filmlerinde de rol aldı. 

Oldman'ın Harry Potter serisindeki varlığı, canlandırdığı karakterin Sihir Bakanlığı'ndaki bir savaş sırasında trajik bir şekilde ölmesiyle sona erdi. 

Oldman, Sirius olarak görev yaptığı süre boyunca birçok zorlu sahne çekmiş olsa da onun için en zoru oynadığı ilk Harry Potter filminde gerçekleşti.

Usta aktör, kısa süre önce Josh Horowitz'in sunduğu Happy Sad Confused podcast'ine konuk oldu. Oldman, Sirius Black rolünde çektiği en zor sahnenin Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda Ruh Emiciler ruhunu emerken karakterinin donmuş bir gölün kenarında yüzüstü yattığı sahne olduğunu açıkladı.

"Bir hafta boyunca her gün"

Britanyalı aktör, sahnenin bu kadar zorlayıcı olmasının ana nedeninin soğukta uzun süre hareketsiz yatmanın verdiği fiziksel rahatsızlıktan kaynaklandığını söyledi. 

Sahnenin çekiminin bir hafta sürdüğünü söyleyen Oldman, şöyle dedi:

Harry Potter'lardan birinde donmuş bir göl vardı. Bir nevi ölüydüm ve ruhum bedenimi terk ediyordu ve bir hafta boyunca orada öylece yatmak zorundaydım, her gün, hiçbir şey yapmadan. Evet, yapmak zorunda kaldığım en zor şey donmuş bir gölün yanında yatmaktı.

Ünlü oyuncu, Sirius Black karakterini "vasat" bir şekilde canlandırdığını da söyledi. Sunucu Josh Horowitz'in şaşkın bakışları karşısında şu ifadeleri kullandı:

Bence oradaki işim vasattı. Dürüstçe söylersem belki Alan (Rickman) gibi kitapları okusaydım, ne geleceğini bilseydim daha farklı oynayacağımı düşünüyorum.

Oscarlı aktör, normalde de kendini pek övemediğini "Kendimi bir şeyde izlerken 'Ah Tanrım, muhteşemim' desem o çok mutsuz bir gün olur çünkü bir sonraki işi daha iyi yapmak istiyorum" diyerek belirtti. 

Kısa zaman önce The Drew Barrymore Show'a konuk olan Oldman, 2000'lerin başında kariyerinin duraklamasından ve aynı zamanda iki erkek çocuk paylaştığı üçüncü eşi Donya Fiorentino'yla yaşadığı boşanma sürecinden bahsetmişti:

42 yaşında kendimi boşanmış bir halde buldum ve oğullarımın velayeti bendeydi. Bu başlı başına… Zordu çünkü sektörde değişim vardı ve pek çok yapım Macaristan, Budapeşte, Prag, Avustralya bilirsiniz, böyle yerlerde çekiliyordu. Ben de bu yüzden pek çok işi gerçi çevirdim.

Önceki günlerde Oldman'ın 2024 Altın Küre adayları arasında olduğu açıklandı.

Oldman, Apple TV+'ın gerilim dizisi Slow Horses'da canlandırdığı casus Jackson Lamb rolüyle "Televizyonda En İyi Erkek Oyuncu Performansı-Drama Dizisi" kategorisinde aday gösterildi.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU