Emma Watson niye oyunculuğa ara vermekten "çok memnun" olduğunu anlattı

Küçük Kadınlar'la tanınan oyuncu "Kendi sesime ve yaratıcı alanıma sahip olduğumu hissediyorum" dedi

(AFP)

Emma Watson, 2019 yapımı Küçük Kadınlar'dan (Little Women) sonra oyunculuktan uzaklaşmaktan "çok memnun" olduğunu açıkladı.

33 yaşındaki oyuncu, 10 yaşındayken 2001 yapımı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda (Harry Potter and the Philosopher's Stone) Hermione Granger'ı canlandırdığından beri kamuoyunun gözleri önünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vogue'a konuşan Watson, "[Oyunculuktan uzaklaştığım için] çok memnunum çünkü daha önce sahip olduğumu düşünmediğim bir şekilde kendi sesime, yaratıcı alanıma ve egemenliğime sahip olduğumu hissediyorum; daha fazla özerkliğe sahip olduğumu" dedi.

İşlerin bir süreliğine karışmasına ve [sırada ne olduğunu] bilmeme konusunda kendime gerçekten izin verdiğime çok memnunum çünkü ulaştığım farkındalığı hiçbir şeye değişmezdim.

Watson, Hollywood'da geçirdiği zamanın, başarının mutlaka mutluluk getireceği fikriyle ilgili gözünü açtığını da sözlerine ekledi. Ünlü oyuncu "Dünyanın en başarılı, en güzel, en inanılmaz kişilerinden bazılarıyla ön sıralarda oturuyorum" dedi.

Ve bu koltukta oturduğunuzda, eğer kim olduğunuzu sevmiyorsanız ya da kimse izlemediğinde yaptığınız şeyden zevk almıyorsanız, sizi hiçbir şekilde mutlu ya da memnun edecek bir başarı düzeyi olmadığı çok ama çok açık bir hal alıyor.

Watson'ın Küçük Kadınlar'dan bu yana ekrandaki tek deneyimi, Harry Potter ekibinin bir araya geldiği ve geçen yıl çıkan senaryosuz özel bölüm oldu.

Önceki aylarda Watson oyunculuktan 4 yıl uzak kalmasını, sektörün kendisini "kafese kapatılmış" gibi hissettirdiğini söyleyerek açıklamıştı.

Financial Times'a konuşan oyuncu, "Dürüst olmak gerekirse çok mutlu değildim" demişti.

Sanırım kendimi biraz kafese kapatılmış gibi hissettim.

Gerçekten zor bulduğum şey, çıkıp da üzerinde pek de kontrolüm olmayan bir şeyi satmak zorunda kalmaktı. Bir filmin önünde durup bütün gazetecilerin 'Bu sizin bakış açınızla nasıl örtüşüyor?' diyebilmesini sağlamak.

Sürecinin içinde yer almadığım şeylerin yüzü ve sözcüsü olmak zorunda kalmak çok zordu.

2012 yapımı Saksı Olmanın Faydaları (The Perks of Being a Wallflower) ve Güzel ve Çirkin'in (Beauty and the Beast) 2017'deki canlı çekim olarak yeniden çevrimi gibi filmlerde de rol alan Watson "Sorumlu tutuluyordum ve bu gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başlamıştı çünkü sesim yoktu, söz hakkım yoktu" diye eklemişti.

Ve sadece, eğer biri beni eleştirecekse kendimden nefret etmeme neden olmayacak şekilde 'Evet çuvalladım, bu benim kararımdı, daha iyisini yapmalıydım' diyebileceğim şeylerin önünde durmak istediğimi fark etmeye başladım.

Öte yandan Watson gelecekte bir noktada oyunculuğa geri dönmeyi planladığını söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU