J.K. Rowling, tesadüfen yaptığı açıklamayla Fantastik Canavarlar'ın yönetmenini gafil avlamış

David Yates, "Çoğumuza sürpriz oldu" diye itiraf etti

Fantastik Canavarlar'ın (Fantastic Beasts) yönetmeni David Yates, ilk filmin gösteriminde J.K. Rowling'in bir yorumu karşısında afalladığını söyledi.

Bugüne kadarki üç Fantastik Canavarlar filminin hepsini yöneten Yates, Nisan 2022'de vizyona giren Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) adlı üçüncü filmin çıkmasının ardından halihazırda seriye ara verildiğini açıkladı. Seride geriye iki film daha kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan ilk film Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar'ın (Fantastic Beasts and Where to Find Them) Kasım 2016'da gösterime girdiği dönemde Yates, filmin senaristi ve Harry Potter'ın yazarı Rowling'in yaptığı bir açıklama karşısında gafil avlanmış.

Zümrüdüanka Yoldaşlığı'ndan (Order of the Phoenix/2007) Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'ye (Deathly Hallows: Part 2/2011) kadar tüm Harry Potter filmlerini de yöneten Yates, Rowling'in filmin basın gösterimi sırasında tesadüfen bu ayrıntıdan bahsetmesine kadar Fantastik Canavarlar serisinin 5 film olacağına dair hiçbir fikri olmadığını söyledi.

Total Film'e verdiği yeni röportajda Yates şöyle belirtti: 

5 film olacağı fikri çoğumuza sürpriz oldu. Jo bir keresinde bir basın gösteriminde bundan öylece bahsetti. Kimse bize 5 film olacağını söylememişti, biz ilk film için söz vermiştik...

Yates, Dumbledore'un Sırları'nın yapım sürecinin Kovid kuralları nedeniyle özellikle stresli geçtiğini ekleyerek "Muazzam derecede eğlenceliydi ama zordu da. Aşının olmadığı günlerde gerçekten çekim yapıyorduk. Neyse ki kimse hastalanmadı ama en detaylı kuralları uyguluyorduk" diye belirtti.

Serinin geleceği hakkında konuşan Yates şöyle dedi:

Eminim bir noktada geri döneceğiz. Ama evet, Jo'yla konuşmadım, [yapımcı] David Heyman'la konuşmadım, Warner Bros'la konuşmadım; sadece ara veriyoruz. Bu epey güzel.

 

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen, Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları'nda (Warner Bros. Entertainment Inc.)​​​​​​​


Serinin devam filminde, geçen yıl Warner Bros'un talebi üzerine seriden ayrılan Johnny Depp'in canlandırdığı Grindelwald rolü Mads Mikkelsen'a verilmişti.

Depp, eski eşi Amber Heard'e atfen kendisini "eşini döven kişi" diye nitelendiren 2018 tarihli bir yazı nedeniyle The Sun'a açtığı iftira davasını kaybetmesinin ardından seriden ayrılmıştı.

Fantastik Canavarlar'ın başrollerinde Eddie Redmaye ve Katharine Waterston'ın yanı sıra Albus Dumbledore'un gençliği rolünde Jude Law yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU