Joker'in meşhur banka soygunu sahnesi saçmalıktan ibaretmiş

Nolan'ın çok beğenilen Kara Şövalye'sinin açılış sahnesi gerçekçilik açısından yerden yere vuruldu

Joker performansı Heath Ledger'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırmıştı (Warner Bros)

Heath Ledger'ın Kara Şövalye'de (The Dark Knight) hayat verdiği Joker serinin en iyi performanslarından biri olarak nitelendiriliyor. Sinema yazarlarına göre kötü adam, Kara Şövalye'nin en parlak noktasıydı ancak zaman zaman Joker'in sahneleri bile eleştiri alabiliyor. 

"Abartılı olması gerekiyor"

Christopher Nolan'ın Kara Şövalye üçlemesi hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin hayranlığını kazanmış olsa da Joker'in DC Evreni'ndeki banka soygunu girişimi, gerçek hayattaki bir soyguncunun gözünden pek de iyi görünmüyor.

Insider, teslim olmadan önce iki yıl boyunca 100'den fazla banka soyan Cain Vincent Dyer'a Kara Şövalye'de Joker'in banka soygununu analiz etmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzmana göre, Joker'in çetesinin karşılaştığı karmaşık kasa büyük bir sorun teşkil ediyor. Dyer ayrıca bankaya çarpan okul otobüsünün sıfır hasarlı olduğuna dikkat çekiyor ve çarpıcı sahneye gerçekçi olmadığı gerekçesiyle 10 üzerinden sadece 1 puan veriyor.

"Bu filmin ve filmle ilgili her şeyin abartılı olması gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız" diyen Dyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kasayı muhtemelen ABD ordusu dışında kimse açamaz. Evet, çok karmaşık kilitli kasalar var, zaman ayarlı kilitli kasalar, içine girilmesi gerçekten zor olan şeyler. Ancak çoğu zaman, mesai saatleri içinde, sadece çalışanların erişebilmesi için bazı kasaları açık tutarlar.

"Birkaç dakikalık iş değil"

Soyacağı bankalarla ilgili önceden bilgi topladığını anlatan Dyer, "Girdiğim her bankada, bu sahnedeki gibi bir kasa olup olmayacağını ya da normal açık kapılar olup olmayacağını biliyordum" diyerek ekledi:

Ve eğer böyleyse, pas geçerdim. O zamanlar işler daha manueldi, evet. Yani, oraya girmek epey zaman alırdı. Üç ya da 4 dakikalık bir iş değil bu.

Banka müdürünün elinde pompalı tüfekle çıkageldiği sahneyi de inceleyen eski soyguncu, "Silahlı bir güvenlik görevliniz olmadığı sürece orada böyle bir tüfeğiniz olmaz" yorumunu yaptı.

"Her şeyiyle Hollywood" 

Banka duvarını delerek içeri dalan okul otobüsüne de değinen Dyer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Daha şimdi taş binaya çarptı ama okul servisinin üzerinde hiç hasar yok. Üstelik banka girişi yukarıda ve önce merdivenleri tırmanmak gerekiyor. Bu da demek oluyor ki servis duvardan bankaya dalmadan önce merdivenlerden çıkmış. He şeyiyle Hollywood değil mi? Kesinlikle 1 puan.


Independent Türkçe, Insider, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU