The Batman'in meşhur sahnesinin nasıl çekildiğini yönetmeni açıkladı

"Kulaklıklar takılı halde oturup kahkahalarımı bastırmaya çalışıyordum"

Başrolünde Robert Pattinson'ın yer aldığı The Batman, geçen yıl dünya çapında 770.9 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti (Warner Bros)

2022 yapımı The Batman'de Robert Pattinson'ın canlandırdığı Kara Şövalye, Paul Dano'nun hayat verdiği Riddler'ı cinayet çılgınlığından vazgeçirmek zorundaydı. 

Batman, ancak Riddler tutuklandıktan sonra Arkham Akıl Hastanesi'nde kötü adamla yüz yüze gelebilmişti.

İki günde 70-80 tekrar

The Batman'in Guardian'a konuşan yönetmeni Matt Reeves, oyuncuların ve ekibin bu sahneyi çekmesinin ne kadar sürdüğünü açıkladı. Reeves ayrıca Dano'nun sahneyi çekerken yaşadığı yaratıcı süreci de paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahnede Batman ve Riddler, birbirleriyle camın ardından konuşuyordu. Batman, kötü adamın planı hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışırken bir yandan da gerçek kimliğini öğrenmiş olma ihtimalinden de endişe duyuyordu.

Reeves, bu sahnenin çekimlerinin iki gün sürdüğünü açıkladı. Reeves, "Onunla Batman rolündeki Robert Pattinson arasındaki final sahnesini iki günde çektik. Kolaylıkla 70 ya da 80 çekim yapmış olmalıyız" diyerek ekledi: 

Paul çok sayıda çekim yapmayı seviyor, ben de öyle.

Riddler, Batman'e ondan ilham aldığını açıkladığı bu sahnede, birçok farklı duygu gösteriyordu. Batman birbirlerine hiç benzemediklerini söylediğindeyse Riddler, planın istediği gibi gitmemesine sinirlenmişti.

"Bu çılgınca mıydı?"

Reeves, 39 yaşındaki Dano'yla ilgili şöyle dedi:

Paul keşfetmeyi seviyor. Bu konuda takıntılı. Riddler rolünde bir nedenle heyecanlandığı ve sonra öfkeye kapıldığı tüm o anlar vardı. Çekimden çekime bu değişimin nereden geleceğini asla bilemezdiniz. Kulaklıklar takılı halde oturup kahkahalarımı bastırmaya çalışıyordum çünkü her zaman şaşırtıcı bir şey yapıyordu. Paul bana sorardı: 'Bu çılgınca mıydı? Çok mu fazlaydı?' Ben de şöyle derdim: 'Hayır, bu harika. Bir tane daha yapalım'.

The Batman, hem gişede başarılı olmuş hem de eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanmıştı. 

The Batman'in devam filminin çekimlerine, 2024'ün ilk aylarında başlanması planlanıyor.


Independent Türkçe, Guardian, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU