Uçurumun kenarında gizemli bir "totem" belirdi

Üzerinde Perkūnas'a adanmış yazıtlar yer alıyor

Sütunun adandığı Perkūnas aynı zamanda cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilen bir tanrı (Kent Wildlife Trust)

Britanya'nın güney kıyısındaki bir uçurumun tepesinde gizemli bir "totem" sütunu ortaya çıktı.

Sütunu kimin yaptığı veya oraya yerleştirdiği bilinmiyor. Ancak yerel sakinler, yetkililerin alelacele bölgeden kaldırdığı sütunun gizeminin aydınlatılmasını talep ediyor.

Sütun, North Downs Yolu üzerindeki uçurumun tepesinde yer alan Capel-Le-Ferne'deki bir doğa rezervinde bir gecede belirdi.

Tek bir ağacın gövdesinden oyulduğu anlaşılan totem, yaklaşık 2,4 metre boyunda. Üzerinde Perkūnas'a adanmış yazıtlar yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perkūnas, özellikle Litvanya ve Letonya çevresinde Baltık mitolojisiyle ilişkilendirilen şimşek, gök gürültüsü ve fırtına tanrısı.

Baltık tanrıları arasındaki en güçlü figürlerden biri olan Perkūnas, genellikle eski Yunan tanrısı Zeus, İskandinav tanrısı Thor ve Roma tanrısı Jüpiter'le bir tutuluyor.

Totemin bölgeye nasıl getirildiği aydınlatılamasa da yetkililer sütunun usta bir elden çıktığı görüşünde.

Yaban hayatı koruma derneği Kent Wildlife Trust'ın bölge müdürü Ian Rickards, "Bu eserin arkasındaki sanatçı, ayrıntıları özenle oymak için saatler harcamış olabilir ve biz de bunu rezervimizde tutmaya hevesliyiz" diye konulşu:

Eser, onunla selfie çeken ve bize ait oluğunu sanarak bizi tebrik eden yürüyüşçüler tarafından çok beğenilmiş gibi görünüyor. Ancak oraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikrimiz yok. Bu bir 'Totem' gizemi.

Yerel makamlar, Kent Wildlife Trust'tan heykeli yerinde tutmasını talep ediyor. Dernekse eserin ardındaki sanatçıyı ortaya çıkarmak istiyor.

Rickards, "Yerel meclis, planlama sunmamız için bize 8 hafta süre verdi" dedi:

Perkūnas'ın ardındaki kişinin izini sürerek biraz daha ayrıntı elde etmek harika olur.

 

Independent Türkçe, IFL Science, The Spectator

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU