Mel Gibson: Batman, Yağmur Adam, Gladyatör ve James Bond'u geri çevirdim

Aktör, Glasgow'da hayranlarıyla buluştu

Mel Gibson kariyeri boyunca 40'tan fazla filmde rol aldı (AP)

Deneyimli Hollywood yıldızı Mel Gibson gişede büyük başarılar elde eden birçok filmi zamanında reddettiğini açıkladı. 66 yaşındaki aktör Batman, Yağmur Adam (Rainman), Gladyatör (Gladiator) ve James Bond gibi önce kendisine teklif edilen projeleri geri çevirdiğini söyledi. 

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen An Experience With Gibson (Mel Gibson'la Deneyim) adlı etkinlikte konuşan aktöre kariyeri boyunca herhangi bir süper kahramanı ya da süper kötüyü canlandırmak isteyip istemediği soruldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper kahraman anlatı türüne hiç ilgi duymadığını belirten oyuncu kendisine üç kez Batman rolü teklif edildiğini ancak her seferinde geri çevirdiğini söyledi. 

Batman'in yanı sıra geri çevirdiği diğer projelerden de bahseden Gibson, Roger Moore'un ardından James Bond rolünü üstlenmesi istendiğinde de olumsuz yanıt verdiğini belirtti. O sırada henüz 26 yaşında olan aktör rolün ağırlığını kaldıramayacağını düşünmüş. Gibson'ın yerine 007'yi Timothy Dalton oynamıştı. 

Aktör bununla da kalmayıp 61. ve 73. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film Oscar'ına layık görülen Yağmur Adam ve Gladyatör'de de rol almak istememiş. Gibson, Gladyatör yerine aynı yıl vizyona giren Ridley Scott'ın filmi Vatansever'de (The Patriot) rol almayı tercih etmişti. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, The National

DAHA FAZLA HABER OKU