İsrail saldırıları sonrası 34 kişinin hayatını kaybettiği Gazze'de ateşkes sağlandı

İslami Cihad Hareketi: Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile ateşkese varıldı. Hamas: Avrupa'nın Gazze saldırılarındaki tavrı tarafgir

Fotoğraf: AFP

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 34'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ölenlerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmezken, İsrail'in saldırıları nedeniyle salıdan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 34'e çıktığı ifade edildi.  

Yaşamını yitiren Filistinlilerden 6'sının çocuk, 3'ünün kadın.

Saldırılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 110 kişi yaralandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

'Gazze'de ateşkes sağlandı'

İslami Cihad Hareketi, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile ateşkese varıldığını duyurdu.

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bureym, ateşkesin, İslami Cihad'ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, daha önce yaptığı açıklamada, ateşkes sağlanması için "suikastların durdurulması, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanların hedef alınmaması ve 2018'in sonunda Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda Gazze'deki ablukanın kaldırılması konusunda İsrail'le varılan uzlaşmanın uygulanması" şartlarını getirdiklerini söylemişti.

Hamas: Avrupa Birliği'nin Gazze'deki saldırılara yönelik tavrı tarafgir

Gazze'deki Hamas Hareketi ise Avrupa Birliğinin (AB), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında aldığı tavrın tarafgir olduğunu belirtti.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bir kez daha bize, konu Filistinlilerle alakalı olduğunda, Siyonist lobisinin Brüksel'deki siyasi arenaya hakimiyetini yansıtan ve zayıf bir tavır alacağını gösterdi." ifadesini kullandı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU