Rakip takımın oyuncuları başörtüsü açılan futbolcunun etrafına etten duvar ördü

Maçı kazanma çabasını bir kenara bırakıp zor durumdaki futbolcunun etrafında çember oluşturan kadın futbolcuların tavrı övgüyle karşılandı

Batı Asya Futbol Federasyonu (WAFF) Şampiyonası kapsamında Ürdün’de Şebab Ordon ve Arap Ortodoks arasında oynanan kadın futbol maçında oyunculardan birinin başörtüsü açıldı, futbolcunun yardımına rakip takımın oyuncuları koştu.

Daily Mail’in haberine göre geçen yıl ekim ayında oynanan maça dair görüntülerde, 5 kadın oyuncu çember oluştururken, sahanın ortasında zor durumda kalan futbolcu başörtüsünü düzeltene kadar maçın 30 saniye boyunca durduğu görüldü.

Yeşil sahalarda centilmenliğe örnek olan görüntüler çarşamba günü Amerikan spor kanalı ESPN tarafından yayımlandıktan sonra Twitter’da yaklaşık 90 bin beğeni aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ESPN görüntüleri kendi Twitter hesabından paylaşırken de “Spordan daha büyük. Bir futbolcunun başörtüsü açılıp saçı görününce, o başörtüsünü düzeltirken rakipleri etrafında toplandı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları kadın futbolcuların tavrından övgüyle bahsederken, bazıları bunun “harika bir jest” olduğu yorumunu yaptı.

Erwin Hesse, “Rekabetçi bir ortamda kültürel farkındalığa dair ne kadar da inanılmaz bir görüntü! Bu oyuncular, maçı kazanmaya çalışma fikrinden hemen vazgeçip, oyunu kazanmaktan çok daha büyük bir şey için rakiplerine yardım etmeye dair kucaklayıcı bir düşünce sergiledi. Harika!” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir başka kullanıcı da “Sizinle aynı inançlara sahip olmasalar da başkalarının geleneklerine ve inançlarına saygı duyun. Bugün dünyada kesinlikle buna daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Koloradolu Margaret Vincent ise “Rakiplerinin ne yaşadığını hemen anlayıp bunun onun için ne kadar önemli olduğunu bilmelerine bayıldım. Çok güzel” yorumunu yaptı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU