İzmir'de iş yerindeki silahlı saldırı güvenlik kamerasında

Olaya karışan 3 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı, bir kişi aranıyor

İzmir'in Bornova ilçesinde bir oto kiralama şirketinde yaşanan ve bir kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

2 Eylül'de Yeşilova Mahallesi'ndeki bir oto kiralama firması sahibi Selami Eroğlu ile iş yerine gelen A.D. ve beraberindeki 3 kişi arasında tartışma başladı. Sözlü tartışmanın ardından A.D, belinden çıkardığı tabanca ile Eroğlu'na ateş etti. İş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinde silahını defalarca ateşlediği görülen zanlı, yanındaki 3 kişiyle birlikte olay yerinden kaçtı.

Ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Eroğlu'nun tedavisinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin sevk edildikleri hâkimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldığı, silahlı saldırıyı gerçekleştiren A.D'nin ise arandığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her yıl 4 bin 500 kişi bireysel silahlarla öldürülüyor

Bugün 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü.

17 yaşındayken bir arkadaşının evinde cansız bedeni bulunan oğlu Umut Önal’ın şaibeli bulduğu ölümünü aydınlatmak uğruna verdiği adalet mücadelesi ile tanınan Nazire Dedeman Çağatay’ın kurduğu Umut Vakfı’nın verilerine göre, Türkiye’de her yıl ortalama 4 bin 500 kişi bireysel silahlarla hayatını kaybediyor.

Türkiye’de bireysel silahlanmada, özellikle de ruhsatsız silah sayısında büyük artış olduğu ifade ediliyor.

Sadece son bir ayda pompalı tüfekle 23 kişinin öldürüldüğü medyaya yansıdı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU