Washington, Kiev'e 375 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını duyurdu

Ukrayna'ya yönelik misket bombaları ve Amerikan topçu mermileri / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya 375 milyon dolar değerinde askeri yardım sağlayacağını açıklayarak, yeni paketin Hymars hassas güdümlü füze rampaları, parça tesirli bombalar ve hafif taktik araçlara yönelik mühimmat içerdiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blinken yaptığı açıklamada, "ABD, Ukrayna'nın acımasız Rus saldırganlığına karşı meşru müdafaasına kararlıdır" diyerek, Washington'un "bu yeni yardımı mümkün olan en kısa sürede göndereceğini" belirtti. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre pakette Hymars hassas güdümlü roketatarlar, parça tesirli bombalar, top mermileri, hafif taktik araçlar, zırhlı araçlar, hafif silahlar ve AT-4 anti-roketlere ek olarak Javelin ve TOW füzeleri, tank füzeleri, yedek parça ve ekipmanları gibi diğer “anti-zırh” silahları için mühimmat yer alıyor.

Joe Biden başkanlığında ABD, Rusya'nın Şubat 2022'de komşusunu işgal etmeye başlamasından bu yana Ukrayna'ya yaklaşık 175 milyar dolar askeri ve ekonomik yardım sağladı. Blinken açıklamasında Amerika'nın Kiev'e verdiği desteğin devam ettiğini vurguladı ve "ABD ve harekete geçirdiği uluslararası koalisyonun Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğini" belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU