Temelli başkanlığındaki HDP'li heyet, AİHM'deki Demirtaş duruşmasını izleyecek

16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa'da bulunacak olan HDP heyeti, bölgesel sorunlar, kayyum atamaları gibi güncel konuları görüşecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Selahattin Demirtaş duruşması, 18 Eylül'de görülecek / Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Mardin Milletvekili Pero Dündar’dan oluşan HDP heyeti 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacak.

HDP’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, yapılacak görüşmelerde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, bölgesel sorunlar, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve HDP’li belediyelere kayyum atamaları gibi güncel konular ele alınacağın kaydedildi.

 

Eş Genel Başkan Temelli ve beraberindeki heyet, 16 Eylül’de Strazburg’daki halk buluşmasına katılacak.

17 Eylül’de Avrupa Parlamentosu (AP) Kürt Dostluk Grubu ve AP siyasi parti grupları ile bir araya gelecek olan heyet, aynı gün AP’de bulunan farklı siyasi grupların katlımı ile bir basın toplantısı düzenleyecek.

Temelli ve beraberindeki heyet, 18 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nde görülecek olan Selahattin Demirtaş duruşmasını takip edecek.

Heyet, temasların ardından 18 Eylül’de Türkiye’ye dönecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU