ABD Kongresi Üyesi Taylor Greene: Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair yalanlara inanmıyorum

Georgia eyaletini temsil eden kongre üyesi, daha önce de "Rus propagandasını" papağan gibi tekrarlamakla suçlanmıştı

(AP)

Ukrayna'nın Moskova'nın istilasına karşı kendini savunmasına destek olmak için ABD'nin yaptığı harcamaları kesmeye yönelik mücadelesini sürdüren Kongre Üyesi Marjorie Taylor Greene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'yı daha fazla istila etmeyi planladığı yönündeki endişeleri "yalan" diye niteledi.

Cumhuriyetçi meclis üyesi, kısa süre önce radikal sağcı kablolu yayın ağı Real America's Voice'a katılarak ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı harcamalardan şikayet etti ve Putin'in Ukrayna'nın ötesinde askeri emelleri olmadığını öne sürdü.

Orada, Ukrayna'da olmamıza ilişkin tüm mesele tamamen saçmalık.

Rusya'yla bir vekalet savaşı ... için para ödüyoruz, oysa Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair herhangi bir detay gösterdiğini hiçbir zaman görmedim.

Bu konuda bana söylenen yalanlara inanmıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Georgia'yı ikinci kez temsil eden kongre üyesinin yaptığı bir dizi tartışmalı açıklamanın sonuncusu.

Green'i eleştirenler onun Putin'in komuta merkezine erişimi olmadığını ve Moskova'nın Ukrayna'nın ötesini hedefleyip hedeflemediğini bilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana analistler, Putin'in (en azından başlangıçta) gözünü diğer Avrupa ülkelerine dikmiş olabileceğinden korkuyor.

Risk yönetimi firması Rane'nin analiz direktörü Adriano Bosoni, geçen martta CNBC'ye yaptığı açıklamada "Çatışma Ukrayna'nın ötesine geçerse, Moldova listede en üst sıralardaki yerlerden biri" demişti.

Associated Press'in haberine göre, bu hafta ABD istihbarat kurumlarından gelen raporlarda Rusya'nın Moldova'da hükümeti devirmek amacıyla protesto hareketlerini körüklediği belirlendi.

Geçen yıl NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün Madrid'deki zirvesi sırasında Putin'in Ukrayna'yı istilasını "II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük güvenlik krizi" diye nitelemişti.

Aynı zirvede Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Putin'in kontrolsüz bırakılması halinde bir sonraki hedefinin NATO ülkeleri olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ukrayna savaşı için yapılan harcamaları denetlemek üzere bir yasa önermek istediğini söyleyen Greene, geçmişte Rus propagandasını tekrarlamakla suçlanmıştı. Greene, ABD'li politikacıların Ukrayna'yı kara para aklamak ve "suçlarını" örtbas etmek için kullandıklarını iddia ederken, ülkedeki savunma harcamalarını da eleştirmişti.

Demokrat meclis üyesi Jamie Raskin, Greene'in yorumlarını kınamış ve Rus propagandasını papağan gibi tekrarlamaktan vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu.

Temsilciler Meclisi'ndeki bir oturumda konuşan Raskin, "İşte demokrasiyi yok etmenin formülü: Putin'in propagandasını ve dezenformasyonunu tekrarlayıp egemen uluslara yönelik emperyalist saldırıları yumuşatmak" demişti.

Raskin ayrıca Ukrayna harcamalarını eleştiren diğer Cumhuriyetçileri de Greene'le birlikte "Vladimir Putin'in amigoları" diye dolaylı yoldan nitelemiş, "başka konularla ilgili bir sürü sahte söylemle dikkatimizi dağıtıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU