Havalimanına giren hırsız 7,5 milyon dolarlık helikopteri düşürdü

Çalınan Bell 429 isimli ağır yük helikopterinin yangın söndürme de dahil birçok kullanım alanı var

(KCRA 3)

Yetkililere göre bir hırsız, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir havalimanında gerçekleştirdiği soygun girişimi sırasında 7,5 milyon dolarlık bir helikopteri çalıp düşürdü.

FBI, hırsızın Sacramento Özel Havalimanı'nda zorla girdiği 4 helikopterden birini sonunda düşürmesinin ardından soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, şüphelinin olay yerinden kaçtığını ve kimsenin yaralanmadığını belirtti.

FBI'ın Sorumlu Özel Ajanı Sean Ragan toplanan kanıtlar, tanıklardan alınan bilgiler ve güvenlik kamerası görüntülerinin dedektiflere olayla ilgili bir şüpheliyi işaret ettiğini söylüyor.

Federal ajanlar, şüphelinin helikopter çalmak istemesinin sebebini bulmaya çalışıyor.

Ragan, "Birisi hava aracını gezmek için almak istemiş olabilir. Farklı bir suç faaliyeti ya da başka bir mülke zarar vermek için almak istediyse terörizm ihtimal dahilinde olabilir" dedi.

KCRA 3'ün haberine göre çalınan Bell 429 isimli, Capitol Helicopters'a ait ağır yük helikopterinin yangın söndürme de dahil birçok kullanım alanı var.

Capitol Helicopters'tan yapılan açıklamada, "Bu sabah erken saatlerde şirketimizin işlettiği birkaç helikopter tanımadığımız bir kişi tarafından tahrip edildi ve bir hava aracı ciddi hasar aldı" diye belirtildi.
 

Polis bir hırsızın gece vakti Sacramento Özel Havalimanı'ndaki birden fazla helikoptere zorla girdikten sonra bir helikopteri düşürdüğünü belirtti. İşte enkazın görünümü.
 

Tüm çalışanlarımız güvende ve bugünkü olaylarda kimsenin yaralanmadığı düşünüyoruz. Çeşitli eyalet yetkilileri ve federal makamlar halihazırda olayı soruşturuyor.

Sorumluların bir an önce bulunacağını ümit ediyoruz. Henüz elimizde bildirecek başka bir bilgi yok. İlgili tüm kurum ve kişilerin desteği için teşekkür ederiz.

Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu da olayı soruşturuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU