Oscar kazanan Jamie Lee Curtis'i alkışlamayan Angela Bassett'a hayranlarından destek

Birçok kişi Black Panther yıldızını "heyecanlanmış gibi davranmadığı" için destekledi

(Robyn Beck/AFP)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Jamie Lee Curtis'in sürpriz galibiyetiyle Angela Bassett'ın Oscar'da "hakkı yendi".

2023 töreninde, Her Şey Her Yerde Aynı Anda'da (Everything Everywhere All at Once) oynayan Lee Curtis'in En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alması, Bassett'ın birinci sıradaki aday olarak görülmesi nedeniyle kalabalıkta şaşkınlığa yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında Curtis, Bassett ve önceki haftalarda En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında BAFTA (British Academy Film Awards/Britanya Akademisi Sinema Ödülleri) kazanan Banshees of Inisherin yıldızı Kerry Condon'ın ardından üçüncü favoriydi.

The Independent Türkçe'nin Oscar 2023'ün tüm kazananlarını derlediği listesine buradan, The Independent'ın törendeki tüm canlı gelişmeleri paylaştığı sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.

Pek çok kişi uzun Hollywood kariyeri göz önüne alındığında Curtis adına sevinirken, birçok kişi de 1994'te kendisini benzer bir konumda bulan Bassett için üzüntülerini dile getiriyor.

1994'te Aşkın Bununla Ne İlgisi Var? (What's Love Got to Do With It?) adlı biyografik filmdeki Tina Turner rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen Bassett, Jane Campion'ın filmi Piyano'nun (The Piano) yıldızı Holly Hunter'a yenilmişti.

Hayranları, Black Panther: Yaşasın Wakanda'daki (Black Panther: Wakanda Forever) rolüyle aday gösterilen Bassett'ın açıklamaya verdiği sönük tepkinin ardından oyuncuya övgüler yağdırıyor. Curtis galibiyetini kutlarken, duygulanan Bassett'ın yüzünde durgun bir ifade vardı. Pek çok kişi, oyuncunun "heyecanlanmış gibi davranmama" kararını destekledi.

"Angela Bassett'ın tepkisi gerçekti" diye yazan bir hayran şöyle ekledi:

Oscar bunu ondan bir kez daha çalsın diye mi bu kadın bütün filmlerine o kadar çok şey verdi?!?

Bir hayransa "Angela Bassett, Oscar'ı hak ediyor ve bunu da herkes biliyor" diye yazarak şöyle devam etti:

Beni yanlış anlamayın, Jamie Lee Curtis'in olağanüstü işleri var ama Angela'nın Oscar'ı ÇOK gecikti ve onun yüzüne karşı saygısızlık yapıldığını görmek üzücü. Kaybettiğinde yüzünde durgun bir ifade vardı. O inanılmaz biri. HAKKI YENDİ.

Ariana DeBose'un "Angela Bassett o şeyi yaptı" sözlerini içeren, BAFTA'da söylediği viral rap şarkısına atıfta bulunan bir kişi, "Angela Bassett o şeyi böyle hakkı yensin diye yapmadı" dedi.

Açıklamanın ardından oyuncular Michael B. Jordan ve Jonathan Majors sahnede ödül takdim ederken Bassett'ı destekledi.

2023 töreni, 7 ödülle ayrılan Her Şey Her Yerde Aynı Anda için büyük zaferlere sahne oldu. Bunların arasında En İyi Film ve Michelle Yeoh'un aldığı En İyi Kadın Oyuncu ödülleri de var.

Sunucu Jimmy Kimmel, Los Angeles'ta düzenlenen etkinliği Avatar'ın yönetmeni James Cameron'la, geçen yılki Will Smith tokadıyla ve Babil'in (Babylon) gişedeki zayıf performansıyla dalga geçtiği bir açılış monoloğuyla başlattı. İzleyiciler Kimmel'ın Babil yorumlarını "belden aşağı" diye nitelendirdi.

Öte yandan Hugh Grant, "acı verici" bir kırmızı halı röportajında verdiği "kaba" cevaplarla daha tören başlamadan ortalığı karıştırdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU