Neden bazı yıldızlar Oscar töreninde mavi kurdele taktı?

Cate Blanchett, Hollywood'un en büyük gecesinde kıyafetine kurdele takan Hollywood yıldızlarından biri

(Robyn Beck/AFP)

Cate Blanchett, Hollywood'un en büyük gecesinde kıyafetine mavi bir kurdele takarak Oscar'ın şampanya renkli halısında mültecilerle dayanışma mesajı verdi.

Tár'daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen Avustralyalı yıldız, turkuaz ve siyah renkli özel yapım Louis Vuitton elbisesindeki kurdeleyi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (BMMYK) destek amacıyla taktı.

Oyuncu yaptığı açıklamada, "Sinemanın en sevdiğim yanı, bizi zorlu insani temaların içine çekerek hepimizi birleştiren bağ dokusunu ortaya çıkarması" dedi.

Lübnan, Ürdün ve Bangladeş gibi yerlerde veya Birleşik Krallık'ta ya da ülkem Avustralya'da, ne zaman mültecilerle tanışsam beni etkileyen şey onların "ötekiliği" değil, ne kadar çok ortak noktamız olduğu.

Blanchett'a, Yaşamak'taki (Living) performansıyla ilk Oscar adaylığını elde eden Bill Nighy, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'un (All Quiet On The Western Front) yönetmeni Edward Berger ve 2022 yapımı Hüzün Üçgeni'nde (Triangle Of Sadness) rol alan Filipinli oyuncu Dolly De Leon gibi yıldızlar eşlik etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her bir kurdele, yeniden yerleştirilen mültecilere iş, mesleki beceri kazanma ve eğitim desteği veren, ABD'nin Kolorado eyaletinin Denver şehrindeki Knotty Tie Co. isimli şirketten bir ekibin el işçiliğiyle hazırlandı.

BMMYK'nin açıklamasında, "Kırmızı halıda mavi renkli #MültecilerleBirlikte kurdelesinin takılması kim, nerede, ne zaman olursa olsun, herkesin güvenlik arama hakkına sahip olduğuna dair güçlü bir görsel mesaj veriyor" diye belirtildi.
 

Bill Nighy
İngiliz oyuncu Bill Nighy, 12 Mart 2023'te Kaliforniya'nın Hollywood bölgesindeki Dolby Tiyatrosu'nda yıllık düzenlenen 95. Akademi Ödülleri'ne katıldı (AFP)​​​​​​​


Daha önce 7 kere aday gösterilen Blanchett, iki Oscar kazanmıştı.

BAFTA'da (British Academy Film Awards/Britanya Akademisi Sinema Ödülleri) da Colin Farrell, Daryl McCormack ve Paul Mescal gibi isimler bu kurdeleleri takmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU