Adidas kara kara düşünüyor: 500 milyon dolarlık Kanye West ayakkabıları ne olacak?

Yakmayı bile değerlendiriyorlar

West'in Yahudi düşmanı ifadeleri, ABD'deki bazı ırkçı gruplardan da destek görmüştü (Reuters)

Ünlü rapçi Kanye West'le bağlarını koparan Adidas, sanatçının Yeezey markasıyla işbirliği kapsamında tasarlanan ayakkabılarla ne yapacağını düşünüyor.

Alman spor eşyası üreticisi Adidas, Yahudi düşmanı söylemleri nedeniyle West'le işbirliğini ekimde bitirdiğini duyurmuştu.

2015'ten beri süren ortaklığın sonlanmasının ardından firma, ayakkabıların üretiminin durdurulacağını da bildirmişti.

Adidas'ın CEO'su Bjorn Gulden, bu ay yaptığı açıklamada firmanın elinde 500 milyon dolar değerinde Yeezy model ayakkabı olduğunu, bunların değerlendirilememesi ya da satılamaması durumunda firmanın 1,3 milyar dolar kayıp yaşayabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un aktardığına göre yetkililer, ayakkabıları yakmayı bile düşünüyor.

Los Angeles merkezli yatırım bankası Wedbush'tan Tom Nikic, Yeezy modellerinin Adidas için yılda 2 milyar dolarlık bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Nikic, Adidas'ın logosunu kaldırıp ayakkabıları "zombi Yeezy'e" dönüştürerek indirimli satabileceğini ama bunun da riskli bir hamle olduğunu söyledi.

Columbia Üniversitesi'nden Mark Cohen ise ürünlerin farklı firmalar aracılığıyla gelişmekte olan ülkelere ucuza pazarlanabileceğini belirtti.

Ayakkabıların bir şekilde satılacağını düşündüğünü söyleyen Cohen, "Dünyada üretilen hayal edebileceğiniz neredeyse her şey bir yerlerde, bir şekilde, bir fiyata satılıyor" ifadelerini kullandı.
 


Toledo Üniversitesi'nden Elizabeth Napier ise Adidas için en iyi seçeceğin bu ayakkabıları imha etmek yerine, Türkiye ve Suriye'deki depremler gibi büyük afetlerden etkilenenlere yardım sağlayan hayır kuruluşlarına bağışlamak olacağını söyledi.

Napier, "Niye şu anda çıkıp bunu yapmıyorlar anlayamıyorum" dedi.



Independent Türkçe, Washington Post, Marca

DAHA FAZLA HABER OKU