Beyaz Baretliler ve Blinken, İncirlik'te görüştü: "Size destek vermekten gurur duyuyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye ve Suriye'ye 100 milyon dolarlık ek yardım gönderileceğini bildirdi

Suriye'ye gönderilen yardımların çoğu Bab el-Hava Sınır Kapısı'ndan ulaştırılmıştı (@SyriaCivilDef / Twitter)

Suriye'de muhaliflerin elindeki bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yapan Beyaz Baretliler, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la görüştü.

Blinken, Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne pazar günü düzenlediği ziyarette Beyaz Baretliler'le bir araya geldi.

Beyaz Baretliler'in Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre, deprem bölgesindeki insani durum ve afetten etkilenenlere destek sağlama gibi konular görüşüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Baretliler'in yardımcı direktörü Faruk Habib, ABD'nin depremzedelere gönderdiği yardımlardan memnuniyet duyduklarını belirtirken, Blinken ise arama kurtarma ekibinin çalışmalarını takdir etti.

Blinken, kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD, bu trajedide hayat kurtaran ilkyardımları yapan siz ve diğer kuruluşlara destek vermekten gurur duyuyor" dedi.

Mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla birlikte Hatay'daki yıkımı helikopterle gözlemleyen Blinken, "Bunu kelimelerle ifade etmek gerçekten zor" dedi.

Blinken, Suriye ve Türkiye için Acil Mülteci ve Göç Fonu, Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın ortak fonundan 100 milyon dolarlık yardım gönderileceğini de belirtti.
 


ABD'li Bakan, bu yardımların uzun vadeli çalışmalar için yapıldığına dikkat çekerek, yıkılan yapıların yeniden inşası ve zor durumdaki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki çalışmalara destek olarak 85 milyon dolarlık yardım gönderileceğini duyurmuştu. Böylelikle ABD'nin deprem bölgesine sağlamayı vaat ettiği yardımların toplam miktarı 185 milyon dolara çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen iki şiddetli deprem, Türkiye ve Suriye'de neredeyse 47 bin kişinin ölümüne neden oldu.

7.7 Mw büyüklüğündeki ilk depremin üzerinden 24 saat geçmemişken 7.6 Mw büyüklüğünde yeni bir sarsıntıyla yıkım daha da arttı.

Sarsıntılar Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Adana, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı da etkiledi.



Independent Türkçe, AFP, NPR

DAHA FAZLA HABER OKU