Şentop'tan milletvekillerine "depremzedelere bir maaş bağışlanması" için çağrı

Vekillere bağış çağrısında bulunan Şentop, kampanyaya 3 maaşını bağışlayacağını bildirdi

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli 2 depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için, milletvekillerine yardım çağrısında bulundu.

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şentop "Aziz milletimizin her bir ferdinin yardımlaşma konusunda seferberlik ruhuyla gösterdiği gayret ve fedakârlıklar, her türlü övgüyü hak etmektedir.  Depremin yaralarının bir an evvel sarılabilmesi için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen her bir vatandaşımıza şükranlarıma sunuyorum. Bu kapsamda bütün milletvekillerimizin de deprem bölgelerine yardım için ellerinden geleni yapmaya, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaya çalıştığına olan inancım tamdır. Bununla birlikte sembolik bir adım olarak, her bir milletvekilimizin en az birer maaşını yardım kampanyasına bağışlayarak AFAD'a, depremde zarar gören vatandaşlarımıza destek vermesi çağrısı yapıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ben de, bir çok ayni ve nakdi başka kampanyalara katılımıma ilaveten, AFAD'a 3 maaşımı bağışlamış bulunuyorum" diyen Şentop şöyle devam etti:

Milletvekillerimizin tamamı tarafından katılım sağlanacak böyle bir girişimin, maddi tutarından bağımsız olarak büyük anlam taşıyacağına; siyasi parti gruplarımızın birlikte imza attıkları 7.2.2023 tarihli bildiride geçen  “Milletimizin yanında ve hizmetinde olma”  iradesini somutlaştıracak sembolik ama önemli bir adım olacağına inanıyorum. Bu vesileyle bir kere daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına ve depreme maruz kalan vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum.

Milletvekili maaşları 2023 yılında 73 bin 379 lira olarak belirlenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU