Selahattin Demirtaş: Sorun ne biliyor musun Erdoğan?

"Yasaklama, engelleme, hakaret, tehdit etme, küfretme. Çekil aradan. Biz kendi yaralarımızı sararız, sen gölge etme yeter."

Fotoğraf: AA

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan, son verilere göre 12 bin 873 kişi hayatını kaybetmesine, 62 bin 937 kişinin ise yaralanmasına yol açan depremlerle ilgili bir mesaj paylaştı.

Paylaşımında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Sorun sensin Erdoğan" ifadesini kullandı.

"Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından Erdoğan"

Demirtaş şunları kaydetti:

Sorun ne biliyor musun Erdoğan? 

Memleketin tüm yetkileri senin elinde, dünyanın yardımını topluyoruz da seni aşıp kardeşlerimize ulaştıramıyoruz.

Sorun sensin Erdoğan.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorun ne biliyor musun Erdoğan? 

Sen dehşet acılar yaşayan insanlara baktığında evladını, anneni, babanı, canları görmüyorsun. Onları birer oydan ibaret nesneler olarak görüyorsun. 

Sorun sensin Erdoğan.

Sorun ne biliyor musun Erdoğan? 

Sen sevmeyi, ağlamayı, sarılmayı, merhameti unuttun. Biz 85 milyon, seninle başka dünyaların insanlarıyız, insanlığı unuttun. 

Çözüm ne biliyor musun Erdoğan? 

Yasaklama, engelleme, hakaret, tehdit etme, küfretme. Çekil aradan. Biz kendi yaralarımızı sararız, sen gölge etme yeter. 

Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından Erdoğan!

"Sadece insanları değil, insanlığı da kurtarıyorsunuz"

Öte yandan deprem bölegesinden arama kurtarma ekiplerinin küçük bir kızın enkazdan çıkarıldığı görüntüleri de paylaşan Demirtaş "ünlerdir bıkmadan, yorulmadan, aç susuz enkaz başında, tek bir kardeşimizi daha sağ çıkarabilmek için mücadele eden kurtarma ekipleri, hepiniz kahramansınız. Sadece insanları değil, insanlığı da kurtarıyorsunuz. Lütfen devam edin" dedi.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU