Spor dünyası depreme kayıtsız kalmadı, Amedspor tesislerini halka açtı

Spor camiası, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depreme dair açıklamalarda acının paylaşıldığı ifade edildi. Amedspor, tesislerini halka açtığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7.7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD, 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4, saat 04.36'da da İslahiye ilçesinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFAD'dan yapılan açıklamada, en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olmak üzere 06.30 itibarıyla 42 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edildi.

 

 

Amedspor tesislerini halka açtı

Diyarbakır temsilcisi Amedspor, deprem sonrası tesislerin halkın kullanımına açıldığını duyurdu.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Dışarıda olan halkımız için Amedspor Şehmus Özer Tesisleri'mizde sıcak çorbamız hazır. Bütün halkımızı bekliyoruz" denildi.

Kırmızı-yeşilli kulübün tesislerinin halkın kullanımına açık olduğu bilgisi paylaşıldı.

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, "Şehrimiz Gaziantep başta olmak üzere komşu illerde de hissedilen depremde can kaybı olmamasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" mesajı paylaştı.

 

 

Bölge ekiplerinden Adıyaman Futbol Kulübü ise Twitter hesabından enkaz altında kalanların yaptıkları paylaşımları RT ederek daha hızlı yardım ulaşması için çabalıyor.

Adana Demirspor ve Adanaspor'un paylaşımlarında depremde can kaybı olmamasını temenni ettiklerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

Spor dünyası da yaşanan depreme kayıtsız kalmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Beşiktaş'ın paylaşımında "Başta Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Galatasaray'ın paylaşımı şöyle:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet; aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 

 

Trabzonspor'un paylaşımında "Merkez üssü Kahramanmaraş olan; Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" sözleri aktarıldı.

Kulüplerin paylaşımları şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, AA

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU