Kurtulmuş: The Guardian’da Türkiye ve Erdoğan hakkındaki ifadeleri kınıyoruz

Kurtulmuş, The Guardian’daki yazı için "Yükselen Türkiye’den korkmaya devam edin diyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, The Guardian’daki Erdoğan yazısına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşaım yapan Kurtulmuş, “The Economist, Stern, Bloomberg, Foreign Policy'nin ardından The Guardian’da Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan hakkındaki antidemokratik ifade ve çağrılar asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyor, reddediyoruz” dedi.

“Avrupa'nın ve Batı'nın her yanını saran İslam düşmanlığına, Türkiye karşıtlığına ses çıkarmayanların terör örgütlerinin diliyle ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza saldırmaları, her geçen gün dozu artan bu ikiyüzlü yaklaşımları Türkiye'nin doğru yolda olduğunun açık bir göstergesidir” ifadelerine yer veren Kurtulmuş şöyle devam etti:

The Guardian’da ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yayınlanan yazı; gazetecilik ve diplomasi ilkelerini çiğneyen, nefret esaslı ahlaksız bir tetikçi “muhabir”in hezeyanlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasisine ve halkına yönelik bu menfur ve küstah dili sahibine iade ediyor ve yükselen Türkiye’den korkmaya devam edin diyoruz…

The Guardian’da çıkan yazıda Erdoğan için “Türkiye'nin iki yüzlü 'padişahı' batının dostu değil' nitelemesi yapıldı.

Yazıda, Erdoğan'ın NATO ve demokratik ilkelere karşı giderek artan düşmanca bir tutum içinde olduğu savunuldu ve Türkiye'nin güvenilirliği ve yararlılığı neredeyse sona erdiği öne sürüldü.

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU