Seinfeld'in "sonsuza kadar devam eden" spinoff'u Twitch'te yayımlanıyor

"Yapay zekanın ürettiği ve hiçbir şey hakkındaki dizi"

Seinfeld, 1989'dan 1998'e kadar yayımlanmıştı (NBC)

Sitcom klasiklerinden Seinfeld'in yapay zeka yardımıyla "sonsuza kadar sürebilecek" spinoff'u yapıldı. 1990'lara damga vuran ve "hiçbir şey hakkındaki dizi" diye bilinen yapımın yapay zeka versiyonu Nothing, Forever (Hiçbir Şey, Sonsuza Kadar) adıyla Twitch'te yayımlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Proje, Twitch'teki aralıksız yayınına 14 Aralık'ta başlamış olsa da yeni yeni sesini duyurdu. Nothing, Forever bilinen anlamıyla "dizi" olmasa da yayında ünlü sitcomdaki Elaine, Jerry, George ve Kramer karakterlerinin parodileri yer alıyor. Animasyon karakterler, Seinfeld'deki şakalarla geliştirilen yapay zekanın ortaya çıkardığı diyalogları kullanıyor ve yayına gülme efekti eşlik ediyor.

Nothing, Forever'ın yaratıcıları Skyler Hartle ve Brian Habersberger, TikTok için oluşturdukları bir tanıtım klibinde dizi için "Yapay zekanın ürettiği ve hiçbir şey hakkındaki dizi" ifadelerini kullandı.

Dizinin yayımlandığı Twitch hesabının 83 bin aboneye ulaşmasının ardından yaratıcılar Vice'a konuştu.
 


Hartle, "Gelecekte Netflix'e eşdeğer bir platformda dilediğiniz diziyi sınırsız izleyebileceğinizi düşünüyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

Bir dizinin 7 sezonuyla kısıtlı kalmak zorunda değilsiniz. Bir dizinin yüzlerce hatta sonsuz bölümü olabilir. Bizim de çıkış noktamız bu oldu.

Nothing, Forever'daki diyaloglar, OpenAI'ın GPT-3 dil modeliyle geliştiriliyor. Sahnelerin gidişatına tamamen yapay zeka yön veriyor. Diyaloglar, izleyiciden gelen geri bildirimlere göre değişebiliyor.

Öte yandan, çoğu zaman birbirine bakmayan ve art arda cümleler sarf eden karakterler sık sık anlamsız sahneler ortaya koyuyor.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Vice

DAHA FAZLA HABER OKU