The Last of Us hayranları, ikinci sezonun önemli anlarından birini mahvedebilecek bir detay keşfetti

Popüler video oyununun uyarlaması halihazırda yeni sezon onayını aldı

Bella Ramsey, Ellie rolünde (The Last of Us)

The Last of Us hayranları, birinci sezonun senaryosundaki bir detayın ikinci sezonun büyük anlarından birini mahvedebileceğini iddia etti.

2013'te çıkan popüler video oyunundan uyarlanan HBO dizisi, geçen ayki prömiyerinden bu yana coşkulu tepkiler aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta The Last of Us'ın, 2020'de çıkan devam oyunu The Last of Us Part II'den uyarlanacak ikinci sezonunun geleceği açıklanmıştı.

Televizyon uyarlaması ana hikayeye aşırı sadık kalmış olsa da asıl hikayedeki küçük bir değişiklik ileride soruna neden olabilir.

Haberin devamında küçük spoilerlar var...

İlk Last of Us oyunu toplumun çöküşünü beraberinde getiren zombiye benzeyen kordiseps mantarı salgınıyla, günümüzde başlıyor.

Daha sonra zaman atlaması yaşanmasıyla hikayenin geri kalanı 2033'te geçiyor.

Ancak dizide bu değiştirildi. Böylece salgın 2003'te patlak veriyor, ana hikayeyse dizinin çıkış tarihiyle paralel şekilde 2023'te geçiyor.

Peki bu neden önemli? Bir şarkıyla ilgisi var...

The Last of Us Part II'yi oynayanların bildiği gibi açılış da dahil oyundaki bazı önemli sahnelerde Pearl Jam'in şarkısı Future Days çalıyor.

Hikayenin en başında Joel (oyunda Troy Baker tarafından canlandırılıyor) şarkıyı Ellie'ye (Ashley Johnson) seslendirirken, şarkının sözleri de hikaye genelinde kilit önemde bir tema yaratıyor.

Ancak Future Days 2013'e kadar piyasaya sürülmedi. Yani salgın şarkı kaydedilmeden yıllar önce gerçekleştiği için televizyon dizisindeki Joel şarkıyı bilemez.

Sosyal medyada zaman çizelgesi tutarsızlığını fark eden oyunun hayranları, bunun muhtemelen şarkının ikinci sezonda yer almayacağı anlamına geldiğinden yakındı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU