Roger Federer'in Blackpink'le fotoğrafı viral oldu

Efsanevi tenisçinin K-pop grubuyla bir araya gelmesi, pek çok takipçisini şaşırttı

Yıldız tenisçi sportmen ve alçakgönüllü karakteri, oyuna katkıları, hırsı ve estetik vuruşlarıyla "Ekselansları" unvanını aldı (Instagram/Roger Federer)

Tenis ve K-pop dünyaları, Roger Federer'in Instagram hesabında bir araya geldi. 

Kariyeri boyunca 20 kere Grand Slam kazanan 41 yaşındaki İsviçreli, Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü K-pop grubu Blackpink'le birlikte verdiği pozu dün paylaştı

Bir milyon 140 bini aşkın kişi, bu paylaşımı beğenerek açıklama kısmındaki, "Çocuklarım bunun çok net bir Instagram paylaşımı olduğunu söyledi" ifadesini doğruladı.

Jennie, Jisoo, Lisa and Rosé adlarındaki 4 üyeden oluşan Blackpink, dünyanın en büyük müzik gruplarından biri olarak kabul ediliyor. Dünyadaki diğer tüm müzisyenlerden daha fazla YouTube takipçisine sahip grubun hayranları kendilerine "Blinks" diyor. Bu ifade, İngilizce'de siyah anlamındaki "black" ve pembe demek olan "pink" kelimelerinin birleşimiyle oluşturuldu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadın tenisinin 7 numaralı ismi Coco Gauff da yorum yapanlardan biri oldu. 18 yaşındaki ABD'li raket, "blink????" yazarak Federer'in gruba hayran olup olmadığını sorguladı. 

23 yaşındaki Kanadalı tenisçi Denis Shapovalov da "Hahaha evetttt" yazarak ünlü yorumculara katıldı. 

41 yaşındaki İsviçreli efsane tenisçi Roger Federer, 24 Eylül'de profesyonel kariyerindeki son maçına çıkarak emekli olmuştu. Çiftler maçında İspanyol Rafael Nadal'la kortu paylaşan eski bir numara, Jack Sock-Frances Tiafoe çiftine karşı yenilerek 25 yıllık profesyonel kariyerini sona erdirmişti. Kortlardaki son maçının ardından Federer, Nadal'a ve diğer oyunculara sarılarak ağlamış ve binlerce taraftarın alkışları eşliğinde kortlara veda etmişti.

Yaşadığı sakatlıklar ve geçirdiği operasyonlar nedeniyle Laver Kupası sonrası emeklilik kararı alan Federer, kariyerinde önemli başarılara imza attı. Wimbledon'da 8 kez kupaya uzanarak turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi olan İsviçreli yıldız, 103 ATP şampiyonluğu ve 20 grand slam zaferi yaşadı.

Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic arasında yaşanan, "Büyük Üçlü" olarak adlandırılan ezeli rekabet, tenisin yanı sıra spor tarihinin en parlak dönemleri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Bu üç tenisçi arasındaki maçları, milyonlarca sporsever ekran başından keyifle izledi.

Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçti. 103 ATP turnuvası şampiyonluğuyla tüm zamanların en çok turnuva kazanan ikinci ismi konumundaki Roger Federer, 22'şer kere tek erkeklerde Grand Slam kazanan Nadal ve Djokovic'in ardından üçüncü sırada.


Federer emekli olduktan sonra moda dünyasında daha fazla vakit geçirmeye başladı. Salı günü Paris Moda Haftası'ndan paylaştığı fotoğraflar da 680 bine yakın beğeni aldı. 

New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü'ne yardım amacıyla düzenlenen ve moda dünyasının en prestijli gecesi olarak bilinen MET Gala'da da onun adı geçiyor.

Mart ayında düzenlenecek etkinliğe oyuncu Penelope Cruz, şarkıcı Dua Lipa, aktris Michaela Coel ve Vogue'un genel yayın yönetmeni Anna Wintour'la birlikte evsahipliği yapacak.

 

Independent Türkçe, CNN International, AA

DAHA FAZLA HABER OKU