Trump'tan "sadakatsiz" ilan ettiği rakibi DeSantis'e Kovid eleştirisi: "Tarihi yeniden yazmaya çalışıyor"

"Ben olmasam Ron vali olamazdı"

(Mandel Ngan/AFP)

Ron DeSantis'i sertçe eleştiren eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı olmak için eski siyasi destekçisine karşı yarışan Florida valisini, "sadakatsiz" diye nitelendirdi.

Trump, ülkedeki ilk ön seçimlerin düzenleneceği iki eyalet olan New Hampshire ve Güney Karolina'da kampanya yürütürken, uçağında Politico ve CNN'e konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazetecilere konuşan Trump, "DeSantis'in [aday] olabileceğini duyduğumda, bunun çok sadakatsizce olduğunu düşündüm" dedi.

Trump, DeSantis'i Kovid pandemisi dönemindeki sicili nedeniyle eleştirdi. DeSantis, Florida'yı kısa süreliğine kapatmasına karşın eyaleti diğer eyaletlerin çoğundan daha erken açtığı için ülke çapında Cumhuriyetçilerden övgü almıştı.

Eski ABD Başkanı, "Eyaletlerini kapatmayan Cumhuriyetçi valiler var" dedi.

Tarihi yeniden yazmaya çalışıyorlar.

Trump, DeSantis'i aşılara yönelik değişen tutumundan dolayı da eleştirdi. Geçen ay DeSantis, Florida Yüksek Mahkemesine "Florida'da Kovid-19 aşılarıyla ilgili her türlü yanlışlığı soruşturacak, eyalet çapında büyük jüri oluşturulması" için dilekçe sunduğunu duyurmuştu.

DeSantis, aşı yönergelerine da karşı çıkmıştı.

 

DeSantis ve onun şarlatan eyalet başhekimi şu anda aşı karşıtı bir yuvarlak masa toplantısı düzenliyor

DeSantis: "Bugün, Kovid-19 aşılarıyla ilgili Florida'daki her türlü yanlışlığı soruşturacak, eyalet çapında büyük jüri oluşturulması için dilekçe verdiğimi ilan ediyorum."


Ancak Trump, DeSantis'in aşılara yönelik "tavrını çok değiştirdiğini" söyledi.

Florida valisi ve Trump'ın problemli bir geçmişi var. Trump, 2018'deki valilik ön seçimlerinde, kısmen DeSantis'in çocuklarından biriyle sahte bir ABD-Meksika sınır duvarı inşa ettiğini gösteren bir reklam sebebiyle DeSantis'i desteklemişti.

Trump, uçağında gazetecilerle konuşurken bunu vurguladı.

Eski ABD Başkanı, "Ben olmasam Ron vali olamazdı" dedi.

Onun [aday] olabileceğini duyduğumda, bunun çok sadakatsizce olduğunu düşündüm.

Trump, kasımdaki ara seçimlerden önce DeSantis'e "Ron DeSanctimonious" (Ron Dindarlıktaslayan) diye hitap ederek kendi payına pek de üstü kapalı olmayan laflar atmıştı. Fakat bu, valinin rakibine çift haneli fark atarak yeniden seçilmesini engellememişti.

Bu zafer ve muhafazakar medyadaki aralıksız övgü, DeSantis'i ikinci bir Trump dönemine karşı en uygun alternatif haline getirdi.

DeSantis, okullarda ırkları öğretmekten LGBT+ haklarına kadar her konuda kültür savaşı mücadelelerine de ağırlık veriyor. DeSantis, Florida'yı "duyarcılığın ölüme gittiği" yer olarak nitelendiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU