DP Genel Başkanı Uysal'dan "Yeter, söz milletindir" açıklaması: Erdoğan o sözü bizden çalmaya kalktı, duvardan atlarken yakaladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeter söz milletindir” sloganını kullanan Kılıçdaroğlu için “Şimdi bu CHP, çıkmış bizi taklit ediyor” demişti

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP bizi taklit ediyor; ‘Yeter, söz milletindir.’ Bunu söyleyeli, ne kadar oldu, haberin yok mu?” sözlerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan’ın bu sözlerine, sosyal medya paylaşımı ile yanıt verdi. Uysal, “Sizi taklit eden falan yok; Erdoğan o sözü bizden çalmaya kalktı, duvardan atlarken yakaladık. Yani çalamadı” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler için 14 Mayıs’ı işaret ederken, Demokrat Parti’nin 73 yıl önceki ‘Yeter Söz Milletindir’ sloganını kullanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da grup toplantısında Erdoğan’ı “Yeter söz milletindir. Yeter söz Millet İttifakı’nındır” sözleriyle eleştirmişti. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP milletvekilleri sosyal medya hesaplarından “Yeter Söz Milletindir” video mesajları paylaşmılar, CHP Genel Merkezi’ne de Yeter Söz Milletindir yazılı bir afiş asılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bilecik’te; “Şimdi bu CHP, çıkmış bizi taklit ediyor; ‘Yeter, söz milletindir.’ Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu, haberin yok mu?” demişti.

 

Yetersözmilletin.jpg
Fotoğraf: Twitter 

 

“Yeter! Söz Milletindir” sloganı ilk kez 73 yıl önce Demokrat Parti (DP) tarafından kullanılmıştı. CHP’den ayrılan, Celal Bayar ve Adnan Menderes’in öncülüğünde kurulan DP, 14 Mayıs 1950 seçiminde, “Yeter! Söz Milletindir” afişleri bastırarak ülke geneline dağıtmıştı. Yeter! Söz Milletindir sloganını kullanan DP, seçimleri açık ara farkla kazanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU