Bu kez Alman dergisi Stern "Kundakçı Erdoğan" kapağıyla çıktı

Dergide yayınlanan analizde “'Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da'” denildi

Fotoğraf: Twitter / sternde

The Economist dergisinin ardından şimdi de Alman Stern dergisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve seçimler konusunda bir analiz yayınladı.

'Kundakçı Erdoğan' kapağı ile çıkan Stern, 'Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da' başlıklı bir yazı yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Yazıda Erdoğan için 'Putin ve Batı ile müzakere ediyor, NATO'yu küçümsüyor ve Suriye'de savaş başlatıyor' ifadeleri kullanıldı. Erdoğan için “Evinde güç için amansızca savaşması gerekiyor”  denilen analizde yaklaşan seçimle ilgili ise şu yorumlar yapıldı:

Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor.

 

the-economist-in-erdogan-kapagina-cumhurbaskanligi-ndan-tepki-1115828-5.jpg
Fotoğraf: Twitter 

 

Londra merkezli medya kuruluşu The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmıştı.

ABD merkezli Bloomberg ise analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç vetosuna karşılık Türkiye'ye "baskı uygulansın" demişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU