Bill Gates, mRNA aşılarının sorunlu olduğu üç noktayı anlattı

Aşı çalışmalarına verdiği destek nedeniyle hakkında pek çok komplo teorisi çıkan işinsanı, yeni virüsün insan yapımı ve çok daha ölümcül olacağını savunarak dikkat çekti

67 yaşındaki Gates, Avustralya ziyareti sırasında bu ülkenin uyguladığı pandemi politikalarını da övdü (AFP/Arşiv)

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, pazartesi günü Avustralya'nın Sidney kentindeki düşünce kuruluşu Lowy Enstitüsü'nü ziyaret etti. Burada dikkat çekici açıklamalar yapan işinsanı, Kovid-19 pandemisiyle tüm dünyanın gündemine giren mRNA aşılarının sorunlu olduğu üç noktayı anlattı:

Aşılarla ilgili üç sorunu çözmemiz lazım. Mevcut aşılar enfeksiyonu engellemiyor. Geniş kapsamlı değiller, bu yüzden yeni varyantlar çıktığı zaman koruyuculuk özelliğini kaybediyorlar. Etkileri kısa sürüyor, özellikle de yaşlılar gibi önem arz eden kişilerde.


ABD'de sol çevrelerin "aşırı sağın haber platformu" olarak adlandırdığı Breitbart News'ten 2016'da istifa eden bağımsız gazeteci Jordan Schachtel, The Dossier adlı sitesinde bu ifadelere dikkat çekti. Aşı çalışmalarına verdiği destek nedeniyle hakkında komplo teorileri çıkan Gates'in bu sözleriyle aslında pandemide kullanılan mRNA aşılarının işe yaramadığını itiraf ettiğini savundu. Gates Vakfı'nın BioNtech'le yaptığı anlaşmadan yüz milyonlarca dolar kazandığını öne sürdü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü de Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'yle görüşen Gates'in manşetlere çıkan bir diğer açıklaması da "bir sonraki pandemi" ile ilgiliydi. 

Gates, siyasi liderlerin farklılıklarını bir kenara atıp toplanması gerektiğini söyledi. Yeni virüsün insan yapımı ve çok daha ölümcül olabileceğinin altını çizerek buna hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

Kovid-19 pandemisinin 10 trilyon doları aşkın bir ekonomik maliyeti olduğunu söyleyen Gates, çok daha az bir bedelle bu tarz küresel salgınlara hazırlık yapılabileceğini vurguladı. 

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre Kovid-19 pandemisi dünya çapında 6 milyon 740 bini aşkın kişinin ölümüne neden oldu. 
 

Independent Türkçe, The Dossier, Canada Today

DAHA FAZLA HABER OKU