Finlandiya: NATO üyeliği konusunda Türkiye ile yaptığımız görüşmelere birkaç hafta ara verilmesi gerekiyor

Haavisto, "Üçlü görüşmelere ara verilmesi ve ortalık yatıştıktan sonra devam edilmesi gerekiyor, bu nedenle henüz bir sonuca varılmamalı" dedi

Fotoğraf: Reuters

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine dair Türkiye ile yaptığı görüşmelere birkaç hafta ara verilmesinin gerektiğini söyledi.

Haavisto Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Üçlü görüşmelere ara verilmesi ve ortalık yatıştıktan sonra devam edilmesi gerekiyor, bu nedenle henüz bir sonuca varılmamalı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birkaç hafta ara verileceğine inanıyorum" diyen Haavisto, Finlandiya ve İsveç'in defalarca NATO'ya aynı anda katılmayı planladığını dile getirdiğini ve bunun değişmediğini belirtti.

Haavisto, Finlandiya'nın İsveç olmadan devam edip edebilme olasılığı sorusu üzerine, "Bu konuda tartışmaya gerek görmüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an'ın yakıldığı eylemin ardından dün İsveç'in NATO'ya girmek için Ankara'dan destek beklememesinin gerektiğini belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU