Çin'deki hayvanat bahçesi, tırnakları aşırı uzamış tilki nedeniyle topa tutuldu

"Tilkiler normal yürüyemiyordu. Bunun onlar için gerçekten acı verici olduğunu söyleyebilirim"

(Twitter/@EevaPaavilainen)

Bir Weibo kullanıcısının paylaştığı fotoğraflarda Çin'deki bir hayvanat bahçesinin bakımı altındaki kutup tilkilerinin aşırı uzamış tırnaklarından dolayı yürüyemediklerinin görülmesi üzerine hayvanat bahçesi hayvanları ihmal etmekle suçlanıyor.

Fotoğraflar ilk olarak Xiumu Ayi adlı Weibo kullanıcı tarafından paylaşıldı. Orta Çin'deki hayvanat bahçesini 12 Ocak'ta ziyaret eden Ayi, Hunan eyaletindeki Çangşa Ekolojik Hayvanat Bahçesi'ndeki bir grup kutup tilkisinin tırnaklarının "saçma derecede uzun" olduğunu sosyal medyada yazdı.

Tilkiler normal yürüyemiyordu. Bunun onlar için gerçekten acı verici olduğunu görebiliyordum.

Yerel basında, Weibo kullanıcısının şikayetini o bölgeyi yöneten belediyeye götürdüğü bildirildi.

South China Morning Post (SCMP) gazetesinin haberine göre, Xiumu'nun kutup tilkileri hakkındaki gönderisi şimdiye kadar 15 binden fazla paylaşıldı.

Shanghai Morning Post, Xiumu'nun gönderisinden bir gün sonra hayvanat bahçesi yönetiminin kutup tilkilerinin tırnaklarını düzeltmek için bir veteriner ekibi gönderdiğini belirtti. Yönetimin açıklamasında, tilkilerin "sağlıklı" olduğu belirtildi.
 


Öte yandan ülkenin dört bir yanından uzmanlar, hayvanat bahçesi yetkililerine tırnakların 6 ayda bir kesilmesini tavsiye etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yangtze Evening News gazetesi, Nankin eyaletinden veteriner Chen Dajun'un "Kutup tilkileri vahşi doğada yaşarken tırnakları doğal yollarla törpülenir fakat bir hayvanat bahçesinde az koştuklarından tırnaklarının yalnızca küçük bir kısmı törpülenir" dediğini aktardı.

Birkaç veteriner, tırnakların zamanında kesilmezse hayvanların sağlığını etkilediğini öne sürdü.

SCMP'ye göre Çin sosyal medyasında, hayvanların ihmaline karşı öfke vardı.

Bir kullanıcı, "Tilkilerin tırnaklarını kesmeye gittikleri için mutlu mu olayım yoksa bunun ancak şikayet geldikten sonra yapıldığına mı üzüleyim bilemedim" yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU