Anahtarlık olarak kullandığı el bombası patladı

Çim biçerken bulduğu bomba başına iş açtı

Yetkililer halkı uyararak ne olduğunu bilmedikleri nesnelere dokunmamalarını istedi (Reuters/Arşiv)

Zimbabve'de bir bahçıvan anahtarlık olarak kullandığı el bombasının elinde patlamasıyla ölümden kıl payı kurtuldu. Bulawayo'da yaşayan Gidmore Kangwembe patlamada 4 parmağını kaybetti.

Kangwembe el bombasını yılbaşında çalışırken, çim biçtiği esnada bulduğunu söyledi. El bombasının riskli olduğunu anlamadığını belirten 47 yaşındaki adam, nesneyi gösterdiği arkadaşının da tehlike görmediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçıvan daha sonra el bombasını anahtarlık olarak kullanmaya karar verdiğini ancak 12 Ocak'ta merakına yenik düşüp "bunun aslında ne olduğunu anlamak istediğini" kaydetti. Kangwembe pimi çekince el bombası patladı.

Hastaneye kaldırılan adam, sağ elindeki 4 parmağını kaybetti.

4 çocuk babası Kangwembe, ailesinde çalışan tek kişi olduğunu ve evlatlarının geleceğinden endişe duyduğunu belirterek yardım istedi:

Eşim çalışmıyor. Şu an hâlâ hastanedeyim. Kimse aileme bakmıyor. İçinde bulunduğum durumla bırakın tek elle çalışmayı, ne zaman taburcu olacağımı bile bilmiyorum. Bu nedenle iyi dileklerde bulunan kişilere bana ve aileme yardım etmeleri için çağrı yapıyorum.

 

Independent Türkçe, Pindula, ZimEye

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU