Balina'nın başrolü Brendan Fraser: Obezlerin ne kadar güçlü olduğunu anladım

Oyuncu, "Bu boyutta biri olmak, fiziksel ve duygusal açıdan gerçekten çok güçlü olmayı gerektiriyor" dedi

Fraser, Balina'da (AP)

Brendan Fraser, Balina (The Whale) için epey detaylı bir şişman kostümü protezi giymenin kendisine obezlerin "gücünü" gösterdiğini söyledi.

Oyuncu, Darren Aronofsky'nin filminde, kendisinden uzaklaşmış kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışan obez ve münzevi bir İngilizce öğretmenini canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film gösterime girerken karışık eleştirilerle karşılaşsa da Fraser'ın performansı eleştirmenlerden övgü aldı. Oyuncu, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanırken, Altın Küre ve Bafta'ya da aday gösterildi. The Independent'ın incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

Öte yandan Balina'ya gelen eleştirilerin çoğu bu rolün, film için kilo alıp şişman kostümü giyen Fraser'a verilmesi etrafında dönüyor.

20 Ocak Cuma günü The Graham Norton Show'a konuk olan Fraser, çekim sırasında kendisine "kapsamlı protez makyaj" yapılması deneyimini anlattı.

Norton'ın "Bu [size] yardımcı mı yoksa engel mi oldu?" sorusunu Fraser, "Yardım etti, kesinlikle" diye yanıtladı.

Fraser bunu şu şekilde açıkladı:

Kostüm yerçekimi ve fizik kurallarına uyacak şekilde tasarlandı. Buna uygun şekilde ağırdı ve bence bu, kişisel olarak benim için rolü oynama deneyimini, bu boyutta birinin bedeninde yaşamanın nasıl olacağı deneyimine çok daha yakınlaştırdı.

Çünkü protez çıktığında, hâlâ bir dalgalanma hissedebiliyordum. Tekneden rıhtıma adım attığındaki baş dönmesi hissini bilir misin? Sanırım bu sadece hâlâ benimle birlikte olduğunu gösteriyordu.

Fraser, "Bu boyutta biri olmanın, fiziksel ve duygusal açıdan gerçekten çok güçlü olmayı gerektirdiğini de anlamamı sağladı. Bu rolü oynayarak bunu takdir edecek seviyeye geldim" diye devam etti.

Yönetmen Aronofsky geçen ay şişman fobik olduğunu söyleyen eleştirmenlere karşı Balina'yı savunmuştu.

Aronofsky, "Oyuncular oyunculuğun başlangıcından beri makyaj kullanıyor, bu onların araçlarından biri" demişti.

Obezler genellikle kötü adam ya da espri konusu olarak yazılıyor. Biz hem kötü hem de iyi yanları olan, tam anlamıyla işlenmiş bir karakter yaratmak istedik; Charlie çok bencil ama aynı zamanda sevgi dolu ve bağışlanma arayışında. Bu yüzden [tartışmalar] benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Balina, 10 Şubat'ta Türkiye'de gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU