Japonya Hükümet Sözcüsü Kihara: Başbakanın yanındaki duruşum yüzünden annem beni azarladı

"Düşünürken ellerini cebine sokup yürüyen insanlardanım"

Japonya Başbakanı Kişida, Kabine Baş Sekreter Yardımcısı Seiji Kihara'ya "herkesten çok güvendiğini" söylemişti (Mainichi/Nozomu Takeuchi)

ABD ziyaretinde Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida'nın yanında elleri cebinde görüntülenen Japon hükümeti sözcülerinden Seiji Kihara, annesinin kendisine kızdığını açıkladı.

Kabine Baş Sekreter Yardımcısı Kihara, 9-15 Ocak'ta Avrupa ve Kuzey Amerika turuna çıkan Kişida'ya eşlik etmişti. Japon siyasetçi, 13 Ocak'ta Beyaz Saray'da gazetecilerle konuşan Kişida'nın yanında elleri cebinde dururken görüntülenmişti.

Çok sayıda Japon sosyal medya kullanıcısı Kihara'nın bu görüntüsünü eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kihara, konuk olduğu YouTube programında konu hakkında konuştu. 17 Ocak'ta yayımlanan videoda özür dileyen Kihara, annesinin de kendisini telefonla arayıp kızdığını söyledi. Kihara, davranışının ailesini küçük düşürdüğünü söyleyen bir yorumu gören annesinin "Utandım" dediğini aktardı.

52 yaşındaki siyasetçi o esnada zirvedeki gelişmeleri basına nasıl ifade edeceğini düşündüğünü de açıkladı:

Düşünürken ellerini cebine sokup yürüyen insanlardanım.

Başbakan Kişida, G7 ülkeleri turu kapsamında Fransa, İtalya, Birleşik Krallık (BK) Kanada ve ABD’yi ziyaret etmişti.

Kişida ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görüşmeden önce ortak basın açıklaması yapmıştı. Kişida Fransa ve Japonya'nın dost ülkeler olduğunu ifade etmişti.

Kişida, İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni’yle ise ikili güvenlik müzakerelerinin başlatılmasında mutabakat sağlamıştı.

BK ve Japonya iki ülkenin birbirlerinin topraklarında askeri birlik konuşlandırmasına izin verecek bir savunma anlaşmasını imzalamıştı.

Kişida ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau Hint-Pasifik'te Çin'in artan nüfuzu karşısında, aralarındaki güvenlik iş birliğinin artırılmasında anlaşmıştı.

Diplomasi turunun sonunda Beyaz Saray’a giden Kişida, ABD Başkanı Joe Biden’la iki ülkenin işbirliğinin sürdüğünü vurgulamıştı.

 

Independent Türkçe, The Mainichi, AA

DAHA FAZLA HABER OKU