Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes, "Meksika'ya kaçmaya çalıştı"

ABD yönetimi, Holmes'un yatırımcıları dolandırdığı için çarptırıldığı 11 yıl hapis cezasını çekmeye derhal başlaması gerektiğini belirtiyor

(Reuters)

Federal savcılar, Theranos'un itibarını kaybeden kurucusu Elizabeth Holmes'un, dolandırıcılıktan mahkum edilmesinin ardından Meksika'ya kaçmaya çalıştığını söylüyor.

Savcılar mahkemeye yaptıkları yeni başvuruda Holmes'un, geçen yıl ocakta Meksika'ya tek yönlü bir bilet rezervasyonu yaparak "ülkeden kaçmaya teşebbüs ettiğini" belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Silikon Vadisi yıldızı Ocak 2022'de, kan testi girişimini yönetirken yatırımcıları dolandırmaktan suçlu bulunmuştu. Kasımda 11 yıl hapis cezasına çarptırılan Holmes, karara itiraz etmişti.

Savcılar Holmes'un 27 Nisan'da polise teslim olmasını beklemek yerine hapis cezasına derhal başlaması gerektiğini savunurken kaçma iddiası ortaya atıldı.

Savcılar Meksika olayını, Holmes'un kaçma riski bulunmadığına neden ikna olmadıklarına örnek göstermek için kullandı.

Mahkeme belgelerinde Holmes'un, planlanmış bir dönüş yolculuğun olmadan, 26 Ocak 2022'de ABD'den kalkan bir Meksika uçuşuna bilet satın aldığı belirtiliyor.

Başvuruda ABD yönetiminin rezervasyondan 23 Ocak 2022'de haberdar olduğu yazıyor.

Mahkemeye yapılan başvuruda, "Ancak yönetim bu izinsiz uçuşu savunma avukatının dikkatine sunduktan sonra yolculuk iptal edildi" ifadeleri yer alıyor.

Savcılar, "Yönetim, Holmes'un yanıtında aslında ülkeyi planlandığı gibi terk edemediğini belirteceğini tahmin ediyor fakat yönetim müdahale etmeseydi Holmes'un ne yapacağını kesin olarak bilmek zor" dedi.

Başvuruda Holmes'un avukatlarından gelen, Holmes'un rezervasyonu mahkeme kararından önce yaptığını ve Meksika'daki arkadaşlarının düğününe katılmayı planladığını belirten bir e-posta bulunuyor.

Savcılar başvuruda, "Zenginler ve yoksullar için iki ayrı adalet sistemi yok, bu ülkede tek ceza adalet sistemi var" diye belirtti.

Ayrıca savcılar, Holmes'un cezasını çekmesinin "bu sisteme göre zamanının geldiğini" de ekledi.

Holmes'un, bir damla kanı test ederek yüzlerce rahatsızlığı saptadığı bir teknoloji geliştirdiğine dair yalan beyanda bulunduğu şirketi Theranos bir zamanlar 9 milyar dolar değerindeydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU