Eski Maliye Bakanı Şimşek'ten Sözcü'nün haberine yalanlama

Şimşek açıklamasında, Sözcü'de yer alan iddialara ilişkin, "Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz" dedi

Fotoğraf: AA

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Sözcü gazetesinde kendisi ile ilgili yer alan haberi yalanladı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberinde, Mehmet Şimşek'in iktidarın ekonomi politikasını eleştirdiği ve yakın çevresinee “Büyük tsunami geliyor. Sürekli para basılıyor. ‘Zam yapmayın’ demekle enflasyon düşer mi” dediği iddia edilmişti.

Sözcü'nün haberinde sözkonusu iddialar şu şekilde yer aldı:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen ay Erdoğan'la tesis açılışına katılması siyasi kulislerde farklı yorumlara neden olmuştu.  Sözcü, Erdoğan-Şimşek buluşmasının perde arkasını ortaya çıkardı.

Şimşek'in, Erdoğan'la yan yana açılış yaptığı ve protokolde ön sırada yer aldığı fotoğraf için yakın çevresine “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediği öğrenildi. Dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini savunan Şimşek, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil” dedi.

Enflasyonun ineceği tezlerine katılmadığını da belirten Şimşek, iktidarın ekonomi politikasını ise şöyle değerlendirdi: 

Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.

Şimşek, yeniden ekonominin başına geleceği veya başka bir görev alacağı yönündeki yorumlara da şu karşılığı verdi: 

Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz.

Şimşek: Doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz

Şimşek ise sosyal medya hesabından sözkonusu iddiaları yalanlayarak şunları kaydetti:

Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU