Erdoğan'dan 6'lı Masa'ya: Mutabakata vardık dedikleri sistem sivil darbe teşebbüsüdür

6'lı Masa'yı eleştiren Erdoğan, "Bunların Cumhurbaşkanı 6 kişiye karşı sorumlu olacakmış. Güven ve istikrar. Oyu millet verecek ülkeyi 6 kayyum yönetecek "dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek "Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması" programına katıldı. 

Törende konuşan Erdoğan, "İlk asrını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizi nasıl esnaflarımızla birlikte kurup bu günlere getirdiysek darbeci, terör örgütlerinin pençesinden esnaflarımızla kurtardıysak 20 yılda gerçekleştirdiğimiz altyapıyı nasıl esnaflarla tamamladıysak inşallah Türkiye Yüzyılı'nı da esnaflarla birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının sembolü 2023'te saflarımızı daha da sıklaştırıyor muyuz? Ülkemizin kazanımlarına göz dikenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakıyor muyuz? Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa ediyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun.
Tüm dünyada enflasyon rakamlarının yükseldiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin bu süreçten kendini pozitif olarak ayrıştırmayı başardığını savunarak, "Ülkemizin önünü kesmeye yönelik sinsi oyunlar pervasızlığa dönüştü. Bu tehdidin faiz, Döviz Kuru ve enflasyon üzerindeki sonuçlarını daha da ağırlaştırdı. Bu dalgalanmaları göğüslemek için çok büyük mücadele verdik. Her kesimin, özellikle de esnaflarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık" dedi.

6'lı masaya eleştiri: 6 kaptan bir gemiyi batırır 

Erdoğan konuşmasında 6'lı masaya yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

Karşımıza çıkabilen ya da çıkartılabilen aday yok. Gerçi haklarını yemeyelim. Bir masa kurmuşlar etrafında 6 kişi, bir de gözükmeyen var 7. Bunun dışında kimler var bilmiyoruz. Ha bire toplanıp duruyorlar. Her defasında millet aday çıkarsınlar diye bekliyor. Herkes aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. En iyi siz bilirsiniz. 6 kaptan bir gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. 2 şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Bunlar görünürde 6 kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. Ülkemizde Cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az her iki kişiden birinin oyunu almak gerekiyor. Bunların Cumhurbaşkanı 6 kişiye karşı sorumlu olacakmış. Güven ve istikrar. Ülkenin ve halkın hiçbir meselesinde özgür iradesiyle karar alamayacak birini millet niye başına geçirsin ki. Oyu millet verecek ülkeyi 6 kayyum yönetecek. Bir tane davula 6 tokmak birden inecek. Bir yanda 25-30 milyon oyla cumhurbaşkanı olacak, diğer tarafta birkaç yüz bini bulmayan oy gücüyle onu yöneten sistem olacak. Bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, şahsiyeti olabilmesi mümkün mü?

Bunlar cumhurbaşkanını yönetecek 6 kişinin derdine düşmüş. Bu akıl tutulmasının bedelini millet ödeyecek. Bu millet bu oyunu bozar arkadaş bozar. Yıllarca istikrarsızlıktan çok çekmiş bizim gibi ülkeye böyle bir model önermek hakarettir. Bu ülkede 6 ayda, senede bir seçim yapıldı. İstikrar diye bir şey kalmış mıydı? Mutabakata vardık dedikleri bu sistemin mevcut anayasaya aykırı olmasıdır. Sivil darbe teşebbüsüdür. Uzaktan kumandayla hareket edecek Cumhurbaşkanı adayına oy verin demek milletin aklıyla alay ediyor demektir. Milletimiz ne böyle bir adaya oy verir ne de bu adayın iradesine ipotek koyan vasilere itibar eder. Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış derler. Bu kadar çok Cumhurbaşkanı silüetinin olduğu yerde eser de hizmet de olmaz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU