Akşener: 2010 referandumunu yapmasalardı FETÖ, 15 Temmuz'u yapamazdı

"Bu millet devleti sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı"

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada 2010'daki anayasa değişikliği referandumunu hatırlattı ve "2010 referandumunu yapmasalardı FETÖ 15 Temmuz kalkışmasını yapamazdı. Devleti bu millet sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı" dedi.

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Biz hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp zorbalık yapmayanlarız. Biz hiçbir zaman var olan güce yılışıklık yapıp onun ardından saklanıp garibin kafasına balyoz indirilenlerden hiçbir zaman olmadık.

Tam tersine o balyozu indiren eli tutup o eli kıranlardanız.

Biz kimiz, biz bu milletin geleceğine kast eden her yanlışı ifade edip durdurmak için kendinden vazgeçenlerdeniz.

2010'un referandumunda öyleydik. İlla bir siyasi yapının içinde olmamız gerekmez bizim.

2010 yılının referandumunda 'hayır' dedik. O günün güçlülerine temenna duranlar ne kadar güzelliklerin olacağını anlattılar. Keşke haklı çıkmasaydık.

2010 referandumunu yapmasalardı FETÖ 15 Temmuz kalkışmasını yapamazdı.

Devleti bu millet sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"2023 seçimlerinde göreceksiniz ki 13. Cumhurbaşkanı Millet İttfakı'nın adayı olacak, bir şey daha olacak 2023'ün birinci partisi İYİ Parti olacak" diye konuşan İYİ Parti lideri, "Başbakan Akşener" sloganları üzerine şunları söyledi:

Bunu pazarlıklar sonunda sağlamayacağız, helal oylarımızla sağlayacağız. Elbette başbakan Meral Akşener olacak, İyi Parti birinci parti olacak. O zaman başbakan olacak. Çünkü biz helale inanırız.

İmamoğlu: 2019'dan itibaren Türkiye'nin başına gelen en güzel şey, Millet İttifakı

İYİ Parti’nin programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir konuşma yaptı.

İmamoğlu, "Millet İttifakı'nın yarattığı ortaya koyduğu o güzel sürecin en güçlü hissedildiği yer de iddia ile söylüyoruz ki İstanbul'dur. Millet İttifakı'nın yarattığı ortaya koyduğu o güzel sürecin en güçlü hissedildiği yer de iddia ile söylüyoruz ki İstanbul'dur. 2019'dan itibaren Türkiye'nin başına gelen en güzel şey, Millet İttifakı. Tuzakları boşa çıkarak İstanbul'da ortaya konan tüm kumpasları paçavraya dönüştüren bu enerjiyle en güçlü şekilde devam eden milleti iradesinin de simgesidir İstanbul. İstanbul'da sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kongrenizi bu duygularla kutluyorum. Tabii ki bu güzel gücün mimarları var. Buradan kıymetli genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve siz saygıdeğer Genel Başkanım Meral Akşener tam da o güzel enerjinin ve o güzel duygunun mimarı olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU