Netflix yeni dizisi Kaleidoscope'u "Tarantino filmi gibi" izleme yolunu açıkladı

Yayın platformu izleyicilere yeni diziyi, Orange is the New Black tarzında izleme yolunu da gösterdi

(Netflix)

Netflix, izleyicilere yeni dizisi Kaleidoscope'u nasıl "Quentin Tarantino filmi gibi" izleyeceklerine dair yönerge verdi.

Geçen hafta yayımlanan dizi doğrusal olmayan bir yapıya sahip, yani final bölümü dışında tüm bölümler istenilen sırayla izlenebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyiciler bölümleri izlemek için en uygun sırayla ilgili kendi teorilerini paylaşırken, bazıları da kaçınılması gereken önemli bir hatayla ilgili başkalarını uyarmayı ihmal etmedi.

Resmi Netflix hesabıysa Twitter'da, bölümlerin hangi sırayla izleneceğine dair 4 öneri paylaştı.

Önerilen ilk seçenekte kronolojik sıralama yapılarak, bölümler soygundan 24 yıl öncesinden 6 ay sonrasına kadarki zaman çizelgesini takip edecek şekilde sıralanıyor.

İkinci olarak Netflix diziyi "Tarantino filmi gibi", geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasındaki zaman sıçramalarıyla izlemenin bir yolunu öneriyor. Tarantino, Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs) ve Ucuz Roman (Pulp Fiction) gibi filmlerinde benzer doğrusal olmayan olay örgüsü yapılarını kullanmasıyla biliniyor.

Üçüncü olasılıktaysa hayranlara diziyi, Orange is the New Black tarzında izlemelerine dair yönerge veriliyor. Netflix'in hapishane draması, çeşitli karakterlerin hapse girmeden önceki hayatlarını aydınlatırken geriye dönüşleri hikaye anlatımında belirgin şekilde kullanıyordu.

Son bir öneri olarak Netflix, hayranların Kaleidoscope'u "klasik bir gizemli dedektif hikayesi olarak" deneyimlemesini sağlayacak bir sıra sundu.

Önerilen izleme sıralarının tamamını buradan görebilirsiniz:

 

Kaleidoscope'u izlemek için bir sürü farklı sıralama buldum ki bunu sizin yapmanız gerekmesin
 

The Independent için yazdığı üç yıldızlı eleştirisinde Nick Hilton diziyi, "aşırı sıkı güvenlik işi ve bunu bozmaya çalışan dolandırıcılar arasında basit, keyifli bir eğlence" olarak tanımladı.

Hilton, "Kaleidoscope etkili bir portre, İtalyan İşi (The Italian Job) ve Gambit tarzında dolambaçlı bir gerilim olarak tamamen keyifli" diye ekledi.

O halde, tüm bu zaman çizelgesi karmaşası göz önüne alındığında, Kaleidoscope'u en iyi geriye dönük olarak izlemek yerinde olur.

Kaleidoscope, halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.in Independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU