Elon Musk'ın yeni CEO arayışı, Twitter'daki anketinden önce başlamış

Milyarder, "işi üstlenecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa etmeye" hazırlanıyor

Musk, Twitter'da başlattığı anketin sonucuna uyacağını söylemişti (AFP)

Elon Musk'ın Twitter CEO'luğundan istifasını online bir anketle oylamaya açması bu haftanın en çok konuşulan konularından biriydi.

Ancak CNBC'nin haberine göre, Musk'ın yerine geçecek yönetici arayışı bu anketten çok önce başladı.

19 Aralık'ta Twitter hesabından anket yayımlayan milyarder, "Twitter başkanlığı görevimden istifa edeyim mi?" diye takipçilerine sormuştu.
 


Ankete katılan 17,5 milyon kişinin yüzde 57,5'i "Evet" seçeneğini işaretlemişti. Bunun üzerine yeni bir tweet atan Musk, "Ne dilediğine dikkat et çünkü gerçekleşebilir" diye yazarak anket sonucunu kabul ettiğine dair sinyal vermişti.

Milyarder, şu sıralar "işi üstlenecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa etmeye" hazırlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, Twitter anketlerinin herhangi bir bağlayıcılığı olması mümkün değil. Ayrıca uzmanlara göre, kötü amaçlı botlar veya gerçek olmayan hesaplar da bir Twitter anketine katılabilir.

Nitekim, CNBC'nin kıdemli muhabiri David Faber'e konuşan kaynaklar, Musk'ın yeni CEO arayışının sürdüğünü ve aslında Twitter anketinden önce başladığını söyledi.

CEO arayışında hangi kriterlerin benimsendiğine dair ayrıntılar bilinmiyor. 

Musk'ın Twitter CEO'su olduğu ekim ayında bu görevi zaten geçici süreliğine devraldığı söyleniyordu. Ancak son günlerde Musk'ın diğer şirketlerinde yaşanan karışıklıklar da Twitter CEO'luğunu bırakma kararında rol oynamış olabilir.

Zira Twitter'ın satın alınması ve işletilmesi için birçok kez yüklü miktarda Tesla hissesi satan milyarder, elektrikli otomobil firmasının diğer hissedarlarını huzursuz etmişti.

Kısa süre önce Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Tesla'nın yönetim kurulu başkanı Robyn Denholm'a yazarak Musk ve yönetim kurulunun Tesla hissedarlarına karşı yasal yükümlülükleri ihlal etmiş olabileceğini ima etmişti.

Senatör ayrıca, kuruldan Tesla kaynaklarının kötüye kullanıldığı iddialarına ve Musk'ın Twitter'ı satın almasından kaynaklanan olası çıkar çatışmalarına dair soruları yanıtlamasını talep etmişti.

Bu arada NASA Yöneticisi Bill Nelson, uzay firması SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell'e Twitter nedeniyle Musk'ın "dikkatinin dağıldığını" iletmiş ve şirketin uzay ajansıyla ortak yürüttüğü çalışmaların bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceğini sormuştu.

Shotwell'in bu konuda Nelson'a güvence verdiği bildirilmişti.

 

Independent Türkçe, The Verge, CNBC

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU