Kılıçdaroğlu paylaştı: Koca devleti, mafya bozuntularına ve kirli paralarına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin

CHP liderinin paylaştığı videoda suça bulaşanlar ile AK Parti’li isimlerin fotoğrafları yer aldı

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yaşayan ve öldürülen mafya ve uyuşturucu baronlarını içeren videoyu “Koca devleti, mafya bozuntularına ve kirli paralarına çamaşırhane yapanların, Allah bin belasını versin” notuyla paylaştı.

Videoda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bazı kişilerin çektirdiği fotoğraflar da var.

Videoda yer alan konuşma şöyle:

Türkiye son 10 yıldır, Balkanlar’dan Türki Cumhuriyetlerine uzanan bir suç makinesinin küflü dişlilerinin buluşma noktası… Ağustos 2013 Ali Gamidov, Ağustos 2016 Rövşan Caniyev, Ağustos 2020 Lotu Quli, Ekim 2022 Elnur Gasimov… İçişleri Bakanı bu isimlerin Avrupa’nın ve dünyanın en azılı katilleri olduğunu kabul ediyor; fakat Türkiye’de ne aradıklarını, nasıl elleri kollarını sallayarak dolaştıklarını, nasıl gözaltından salıverildiklerini açıklayamıyor. Sadece Azeriler mi? Husumetli iki Sırp mafya grubu da Avrupa’da 60 can aldıktan sonra yaşamak ve hesaplaşmak için Türkiye’yi seçiyor. Interpol ile aranmasına karşın uzun yıllar Türkiye’de yaşayabilen Zeljko Boşanic, iki ay önce hedef olan ve İçişleri Bakanı’nın Balkanların en büyüğü dediği Jovan Vukotiç, siyasiler ile fotoğrafları çıkan Zindaşti’ler, polis katilleri, AVM’lerde çatışan mafya bozuntuları, kirli paralarını aklayanlar, uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlayanlar… Türkiye son 10 yılda kötü bir mafya filminin platosuna dönüşmüş durumda… Tek farkla! Bu filmde gerçek insanlar ölüyor, gerçek ailelere ateş düşüyor, masumların kanı gerçekten dökülüyor. Yetkililer ise katillerle fotoğraf çektiriyor ya da bu kötü filmi kıllarını kıpırdatmadan izlemeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda; 5 Aralık günü, 2023 yılı bütçesine ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasının şu bölümü yer aldı:

Uyuşturucu paralarını getirdiler, kendileri de geldiler. Ne yaptılar? Türkiye’de at koşturdular. En önemli mafya liderleri, uyuşturucu baronları Türkiye’ye geldiler, Türkiye’de oturdular, Türkiye’de daire aldılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için müracaat ettiler. Koca Türk devletini mafya bozuntularına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin diyorum. Bir daha söylüyorum: Allah bin belasını versin.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU