Blonde'un yönetmeni: Bu kadar kişinin çileden çıkmasından memnunum

Marilyn Monroe'nun hayatını konu alan filmdeki cinsel istismar sahneleri çok eleştirilmişti

Yönetmen Andrew Dominik, Marilyn Monroe hakkındaki kurgusal filmi Blonde'a gelen olumsuz eleştirilere dair konuştu.

Suudi Arabistan'daki Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'ne katılan Dominik, filme en sert tepkilerin ABD'li izleyicilerden geldiğini söyledi ve seyircinin Marilyn Monroe gibi ikonların sadece yüceltildiğini görmek istediklerini ifade etti.

Avustralyalı yönetmen şöyle devam etti:

Artık kadınların güçlü temsil edilmesinin önemli olduğu bir dönemdeyiz ve Marilyn Monroe'nun da güçlü yansıtılarak yeniden yaratılmasını istiyorlar. Bunu göstermezsen üzülüyorlar.

Ana de Armas'ın başrolde yer aldığı Blonde'da Marilyn Monroe'nun "sömürüldüğü" eleştirisine de cevap veren Dominik şöyle dedi:

Bu çok garip çünkü Monroe öldü. Film öyle ya da böyle bir fark yaratmıyor. Bahsettikleri şey filmin akıllarındaki Monroe imajını sömürmüş olması, bu anlaşılabilir. Ama filmin tüm olayı bu. Monroe'nun hayatının ikonikliğini alıp bunu başka bir amaçta kullanmak. Aşina olduğunuz şeylerin anlamını tersine çevirmek. Ama işte bunu görmek istemiyorlar.

1980'lerde mesleğe girdiği dönemde yönetmenin görevinin "izleyici gücendirmek" olduğunun benimsendiği belirten Dominik, bu kadar kişinin çileden çıkmasının kendisini memnun ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blonde, Joyce Carol Oates'un Marilyn Monroe'nun hayat hikayesini kurgusal ögelerle birleştirdiği aynı isimli kısmen biyografik kitaptan uyarlandı. 

Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından 16 Eylül'de Netflix'te yayımlanan filme +17 yaş uyarısı konmuştu ve kurgusal cinsel istismar sahnelerinin tasviri nedeniyle sert tepkiler almıştı.

Birçok izleyici filmin "izlenemez" olduğunu belirtmişti.

Bazıları da sosyal medyada Blonde'u 20 dakikadan fazla izleyemeyip bıraktıklarını paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe, People, Hollywood Reporter

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU